Αποκαλύφθηκαν οι ταυτότητες των ανθρώπων που δραπετεύσαν από τις φυλακές του Alcatraz

Γράμμα που δημοσιεύτηκε πρόσφατα φέρνει στο φως νέες πτυχές της πολύκροτης υπόθεσης

Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα άλυτα μυστήρια της αμερικανικής επιβολής του νόμου: Τι απέγιναν οι τρεις κρατούμενοι που δραπέτευσαν από τις φυλακές του Alcatraz το 1962;

Ένα γράμμα από εκείνη τη χρονιά και που δημοσιεύτηκε τώρα για πρώτη φορά, όχι μόνο ισχυρίζεται ότι οι τρεις επέζησαν, αλλά μάλιστα το γράμμα έγραψε ένας από τους πρώην φυλακισμένους.

«Το όνομά μου είναι John Anglin. Αποδρώ από το Alcatraz τον Ιούνιο του 1962 μαζί με τον αδερφό μου Clarence και τον Frank Morris», γράφει το γράμμα που παρουσιάστηκε σε εκπομπή του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου CBS. «Είμαι 83 χρονών και σε άσχημη σωματική κατάσταση, έχω καρκίνο. Ναι, όλοι καταφέραμε να αποδράσουμε εκείνη τη νύχτα, αλλά με δυσκολία».

Τη νύχτα της 11ης Ιουνίου 1962, οι τρεις κρατούμενοι τοποθέτησαν στα κρεβάτια τους ψεύτικα κεφάλια, σαν κούκλες και απέδρασαν από τα κελιά τους από τον αεραγωγό που είχαν ανοίξει χρησιμοποιώντας ακονισμένα κουτάλια και άλλα «πρόχειρα» εργαλεία. Όταν κατάφεραν να φύγουν από τη φυλακή, πήδηξαν σε μια σχεδία κατασκευασμένη από αδιάβροχα και εξαφανίστηκαν στον κόλπο του San Francisco.

Το δίκτυο ανέφερε ότι το γράμμα στάλθηκε στο αστυνομικό τμήμα στο San Francisco το 2013. Ο συγγραφέας του γράμματος ισχυρίζεται ότι οι άλλοι δυο πρών κρατούμενοι πέθαναν πρόσφατα. Επιπλέον, γράφει ότι είναι πρόθυμος να συναντηθεί με την αστυνομία αν εκείνοι δηλώσουν δημοσίως στην τηλεόραση ότι θα τον φυλακίσουν αλλά όχι για παραπάνω από ένα χρόνο και θα του προσφέρουν φάρμακα για τον καρκίνο.

Η αμερικανική υπηρεσία Marshal του Υπουργείου Δικαιοσύνης είπε στη Washington Post ότι με βάση τον γραφικό χαρακτήρα και άλλους παράγοντες, δεν πιστεύουν ότι υπήρχαν στοιχεία που να αξίζουν παραπάνω ανάλυση του γράμματος. Ωστόσο, το FBI είπε στο διαδικτυακό κανάλι KPIX ότι οι έρευνες δεν ήταν καταληκτικές.

Το κείμενο αυτό αρχικά δημοσιεύτηκε στην Αμερικανική εκδοχή της HuffPost και αποδόθηκε στα ελληνικά.