ΔΙΕΘΝΕΣ
26/03/2019 15:40 EET

Λονδίνο: Ανάγκασαν σοπράνο να αλλάξει το φόρεμά της επειδή είχε τα χρώματα της ΕΕ

Οι διοργανωτές της ζήτησαν να φορέσει το κόκκινο φόρεμα που είχε φορέσει σε προηγούμενες παραστάσεις .

Εμμονή έχει γίνει το Brexit για τους Βρετανούς, με αποτέλεσμα να μην θέλουν να ακούνε καθόλου για Ευρώπη. Αυτό έδειξε πάντως η διαμαρτυρία των φίλων της όπερας για το «φιλοευρωπαϊκό» φόρεμα της σοπράνο Άνα Πάταλογκ. Θεωρήθηκε προβοκατόρικο και ζητήθηκε να αλλαχθεί.

Η μελαχρινή σοπράνο με την κίτρινη τουαλέτα και την μπλε ζώνη επέλεξε τα χρώματα της σημαίας της Ε.Ε, στέλνοντας το δικό της μήνυμα για το Brexit. 

Οι διοργανωτές της συναυλίας της ζήτησαν να αλλάξει το φόρεμα με τον σύζυγό της να διαμαρτύρεται έντονα στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης για την «κακομεταχείρισή της»

Πάντως, το βράδυ του Σαββάτου, η Πάταλογκ ανέβασε μία φωτογραφία της στο Instagram με τη λεζάντα: «Λικνίζοντας με τα χρώματα της ΕΕ για τη συναυλία της ημέρας».

Λίγες ώρες νωρίτερα, ήταν παρούσα στη μεγάλη κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνου υπέρ της διεξαγωγής ενός δεύτερου δημοψηφίσματος.

Οι διοργανωτές της ζήτησαν να φορέσει το κόκκινο φόρεμα που είχε φορέσει σε προηγούμενες παραστάσεις υπό το φόβο ότι κάποιοι θα παρερμηνεύσουν την κίνησή της.

Η συναυλία «Classical Spectacular» που διαφημίζεται ως η «πιο δημοφιλής κλασική παράσταση του Ηνωμένου Βασιλείου», πραγματοποιείται εδώ και 30 χρόνια στο Royal Albert Hall.

Το κοινό είχε την ευκαιρία να απολαύσει μουσική των Στράους και Βέρντι και καλλιτέχνες, συμπεριλαμβανομένης της Βασιλικής Φιλαρμονικής Ορχήστρας.

(Με πληροφορίες από BBC)