ΔΙΕΘΝΕΣ
05/08/2019 12:04 EEST | Updated 05/08/2019 12:06 EEST

Λονδίνο: Συνελήφθη έφηβος μετά την πτώση αγοριού έξι ετών από τον 10ο όροφο της Tate Modern

Το αγόρι διέφυγε τον κίνδυνο και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο.

DANIEL SORABJI via Getty Images

Ενα εξάχρονο αγόρι βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση υγείας, έχοντας διαφύγει τον κίνδυνο μετά από πτώση από τον δέκατο όροφο της Πινακοθήκης Μοντέρνας Τέχνης Tate Modern στο Λονδίνο, για την οποία ευθύνεται ένας δεκαεπτάχρονος που έσπρωξε το παιδί. 

Το αγόρι βρέθηκε από την βεράντα, στον πέμπτο όροφο της δημοφιλούς Πινακοθήκης την Κυριακή το μεσημέρι και αμέσως μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση. Μάρτυρες αναφέρουν στο BBC ότι άκουσαν έναν δυνατό κτύπο, πριν δουν τη μητέρα του παιδιού να φωνάζει «πού είναι ο γιος μου»; «Δεν είχαμε δει τη μητέρα πριν δούμε το αγόρι, την παρατηρήσαμε μετά καθώς η αντίδρασή της ήταν έντονη». Οι επισκέπτες του μουσείου συγκεντρώθηκαν γύρω από το παιδί σοκαρισμένοι και μάλιστα πολλοί συζητούσαν το ενδεχόμενο ο έφηβος να έριξε το παιδί από τη βεράντα.

Η αστυνομία έφτασε αμέσως στην Πινακοθήκη. «Περιθάλψαμε το αγόρι στο σημείο που βρέθηκε και τον μεταφέραμε στο νοσοκομείο», είπε εκπρόσωπος της υπηρεσίας ασθενοφόρων του Λονδίνου. Ο δεκαεπτάχρονος συνελήφθη ως πιθανός υπαίτιος για προσπάθεια δολοφονίας και παραμένει στο κρατητήριο. Οι αρχές ισχυρίζονται ότι το αγόρι δεν γνώριζε τον έφηβο που τον έσπρωξε. 

Η Tate Modern ανακοίνωσε ότι συνεργάζεται με την αστυνομία και εξέφρασε τη στήριξή της στο αγόρι και την οικογένειά του. 

Στα τέλη Ιουλίου, σημειώθηκε ακόμα ένα περιστατικό με άνδρα που έσπρωξε ένα αγόρι μπροστά σε τρένο αλλά το αγόρι δεν επέζησε.

DANIEL SORABJI via Getty Images

 

 

Πηγή: BBC