ΔΙΕΘΝΕΣ
25/04/2019 07:36 EEST

Λονδίνο: Η οικογένεια Ρότσιλντ ξεπουλάει πανάκριβα κειμήλια

Η συνολική τους αξία εκτιμάται στα 11.5 εκατομμύρια ευρώ.

ASSOCIATED PRESS

Η βαθύπλουτη οικογένεια τραπεζιτών Ρότσιλντ, αποφάσισε να βγάλει σε πλειστηριασμό κάποια από τα πολύ σπουδαία σε αξία και πρεστίζ έπιπλα και αντικείμενα, που διαθέτουν στην συλλογή τους, τα οποία ανήκαν στο παρελθόν σε Ευρωπαίους μονάρχες.

Σύμφωνα με τον οίκο Κρίστις (Christie’s), περίπου 57 παρτίδες, θα τεθούν σε δημοπρασία, που θα γίνει στο Λονδίνο στις 4 Ιουλίου. Η συνολική αξία τους εκτιμάτε στα δέκα εκατομμύρια λίρες. (11.5 εκατομμύρια ευρώ)

Το όνομα των Ρότσιλντ είναι συνδεδεμένο με κάτι το μυθικό, δήλωσε στο Bloomberg ο Ρόμπερτ Κουταριέ, αρχιτέκτονας εσωτερικών χώρων στη Νέα Υόρκη. Συμπλήρωσε μάλιστα πως, « έχουν δώσει διαφορετική έννοια στη λέξη κομψότητα, που λίγες οικογένειες  το έχουν καταφέρει».

Christies

Ανάμεσα στα αντικείμενα που θα δημοπρατηθούν από τον οίκο Κρίστις, είναι μία συρταριέρα του 1713, που ανήκε στον Βασιλιά Φίλιππο τον 5ο, με αξία που αγγίζει τα 2.5 εκατομμύρια λίρες. (3 εκατομμύρια ευρώ) και ένα γραφείο από μαόνι, του 1780, δημιουργία του επιπλοποιού  Ζαν Ανρι Ρισενέ,που ανήκε στην Μαρία Αντουανέτα, αξίας ενός εκατομμυρίου λιρών. ( 1.16 εκατομμύρια ευρώ), όπως και ένας πίνακας του Ζαν Ονορ Φραγκονάρ, με τίτλο «Dans les bles», αξίας 700.000 λιρών. ( 780.000 ευρώ)

Christies

 Το πλούσιο στιλ των Ρότσιλντ επηρέασε σημαντικά την χρυσή εποχή των Ηνωμένων Πολιτειών και ιδίως οικογένειες όπως τους Ροκφέλερ, Αστορ και Βάντερμπιλτ.

Christie’s

Μετά το τέλος της Γαλλικής Επανάστασης, πολλά από τα αντικείμενα που βρίσκονταν στο παλάτι των Βερσαλιών, κατέληξαν στη συλλογή τους.

Αν και οι Ρότσιλνττ δεν φημίζονται για την συμμετοχή τους σε δημοπρασίες, καθώς δεν πωλούν αντικείμενα από την συλλογή τους, εντούτοις το 2015, ο Ερικ ντε Ρότσιλντ, δέχθηκε να πουλήσει στις κυβερνήσεις της Γαλλίας και της Ολλανδίας, δύο πίνακες του Ρέμπραντ, για 180 εκατομμύρια δολάρια. (160 εκατομμύρια ευρώ)

Πηγή: Bloomberg