ΔΙΕΘΝΕΣ
01/11/2018 20:32 EET | Updated 01/11/2018 20:39 EET

Λονδίνο: Πιλότος ετοιμαζόταν για πτήση έχοντας πιει δέκα φορές πάνω από το επιτρεπόμενο όριο

PA Ready News UK

Ούτε μια, ούτε δύο, αλλά σχεδόν δέκα φορές πάνω από το επιτρεπόμενο όριο αλκοόλ μετρήθηκε Ιάπωνας πιλότος, λιγότερο από μια ώρα πριν την απογείωση της πτήσης του.

Ο 42χρονος Κατσουτόσι Τζιτσουκάβα επρόκειτο να είναι πρώτος κυβερνήτης της πτήσης JL44 της Japan Airlines από το αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου με προορισμό το Τόκιο.

Ωστόσο, 50 περίπου λεπτά πριν την απογείωση, ο οδηγός του λεωφορείου που τον μετέφερε στο αεροσκάφος εντόπισε μια ύποπτη μυρωδιά οινοπνεύματος προερχόμενη από τον Ιάπωνα και κάλεσε την αστυνομία, η οποία και τον υπέβαλε σε αλκοτέστ.

Ο Τζιτσουκάβα θα πιλόταρε ένα Boeing 777 το οποίο μπορεί να μεταφέρει μέχρι και 244 επιβάτες. Μετά το αλκοτέστ, συνελήφθη και δήλωσε ένοχος. Το εντυπωσιακό είναι ότι ενώ το επιτρεπόμενο όριο είναι τα 20 mg, η μέτρηση έδειξε... 189!

Από την πλευρά της, η Japan Airlines ζήτησε συγγνώμη για το περιστατικό και δεσμεύτηκε να προβεί σε άμεσες ενέργειες ώστε να μη συμβεί κάτι ανάλογο στο μέλλον, δηλώνοντας ότι η ασφάλεια παραμένει η απόλυτη προτεραιότητά της.

Πηγή: Independent

Sponsored Post