ΔΙΕΘΝΕΣ
08/12/2017 17:34 EET | Updated 08/12/2017 23:11 EET

Λωρίδα της Γάζας: Δύο Παλαιστίνιοι νεκροί στις διαδηλώσεις για την «ημέρα της οργής»

Ibraheem Abu Mustafa / Reuters

Δύο Παλαιστίνιοι έχασαν την ζωή τους κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων για την «ημέρα της οργής», ενάντια στην απόφαση των ΗΠΑ να αναγνωρίσουν την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ. 

Ο Μαχμούντ αλ-Μάσρι, 30 ετών, σκοτώθηκε ανατολικά του Χαν Γιούνες, κοντά στον φράχτη ασφαλείας που κλείνει ερμητικά τα σύνορα του Ισραήλ με τη λωρίδα της Γάζας, ανέφερε το υπουργείο Υγείας.

Επίσης, όπως ανακοινώθηκε το βράδυ από τον ο εκπρόσωπο τύπου του παλαιστινιακού υπουργείου Υγείας, απεβίωσε και ο Μαχέρ Αταλάχ, ηλικίας 54 ετών, «που τραυματίστηκε απόψε κατά τη διάρκεια συγκρούσεων στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας».

Νωρίτερα, το υπουργείο Υγείας είχε ανακάλεσε την ανακοίνωση που είχε κάνει για δεύτερο νεκρό Παλαιστίνιο. Ανέφερε πως ο άνδρας, που τραυματίστηκε στο κεφάλι από σφαίρα, εξακολουθεί να είναι εν ζωή, αν και η κατάστασή του είναι κρίσιμη. Ο εκπρόσωπός του υπουργείου, Ασράφ αλ-Κούντρα, εξήγησε πως ο νεαρός Παλαιστίνιος, η καρδιά του οποίου είχε σταματήσει να χτυπά, είχε κηρυχθεί νεκρός αλλά οι γιατροί κατάφεραν να τον επαναφέρουν στη ζωή στο νοσοκομείο.

Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε πως εκατοντάδες Παλαιστίνιοι έβαλαν φωτιά σε λάστιχα αυτοκινήτων και εκτόξευσαν πέτρες εναντίον των στρατιωτών στην άλλη πλευρά των συνόρων. «Στη διάρκεια των ταραχών στρατιώτες πυροβόλησαν επιλεκτικά εναντίον δύο από τους κύριους υποκινητές και τα πλήγματα επιβεβαιώθηκαν», αναφέρεται στην ανακοίνωση του στρατού.

 

Ibraheem Abu Mustafa / Reuters
Mohammed Salem / Reuters

Μέρες οργής στη Δυτική Όχθη. Στους δρόμους οι Παλαιστίνιοι κατά ΗΠΑ και Ισραήλ

Σήμερα η παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς κάλεσε σε νέα εξέγερση κατά του Ισραήλ και του προέδρου Τραμπ. 

 Sponsored Post