Μ. Ζαχάροβα: «Απίστευτο οι Ελληνες ήρωες του Μεσολογγίου να συγκρίνονται με Ναζί του τάγματος Αζόφ»

Τα πρόσφατα σχόλια της Ελλάδας είναι προσπάθειες να βρει δικαιολογίες για την αντιρωσική της στάση, δήλωσε την Τετάρτη η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ.
Anadolu Agency via Getty Images

Αιχμές κατά της Αθήνας άφησε η εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το πρακτορείο TASS, η τοποθέτηση του Ελληνα πρωθυπουργού, πρόκειται για «ακόμη μια προσπάθεια της Αθήνας να δικαιολογήσει τη βαθιά λανθασμένη απόφασή της να ενταχθεί στο αντιρωσικό μέτωπο της Δύσης, συμπεριλαμβανομένου του εφοδιασμού του Κιέβου με όπλα, τα οποία χρησιμοποιούνται για καθημερινά πλήγματα εναντίον ειρηνικών αμάχων του Ντονμπάς».

Σύμφωνα με τη Μαρία Ζαχάροβα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρόσφερε «μια περίεργη επιλογή ιστορικών αναλογιών». «Ο αγώνας των Ελλήνων για ανεξαρτησία που χρονολογείται πριν από 200 χρόνια εξισώνεται με εγκλήματα που διέπραξε το καθεστώς του Κιέβου, το οποίο διεξήγαγε πόλεμο εναντίον των πολιτών του στο Ντονμπάς για οκτώ χρόνια», είπε η Ζαχάροβα σε συνέντευξη Τύπου. «Απίστευτο, οι ήρωες που υπερασπίστηκαν το φρούριο του Μεσολογγίου το 1825-1826 να συγκρίνονται με τους Ναζί του τάγματος Αζόφ», επεσήμανε.

Αυτή είναι, πρόσθεσε η κα. Ζαχάροβα «μια ακόμη προσπάθεια της Αθήνας να δικαιολογήσει τη βαθιά λανθασμένη απόφασή της να ενταχθεί στο αντιρωσικό μέτωπο της Δύσης, συμπεριλαμβανομένου του εφοδιασμού του Κιέβου με όπλα, τα οποία χρησιμοποιούνται για καθημερινά πλήγματα εναντίον ειρηνικών αμάχων στο Ντονμπάς».

Αντιμετωπίζοντας πολλές κατηγορίες, η Ρωσία δεν είναι σε θέση να προσφέρει ένα εναλλακτικό όραμα, καθώς όλα τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης έχουν «αποκλειστεί από τον χώρο ενημέρωσης της Ελλάδας», σημείωσε η Ρωσίδα διπλωμάτης. Τα σχόλια της Ελλάδας είναι επίδειξη πίστης στους κανόνες που επιβλήθηκαν από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές από το υπουργείο Εξωτερικών, οι δηλώσεις της Μαρία Ζαχάροβα αποτελούν ”μια περαιτέρω όξυνση στις διμερείς σχέσεις” των δύο χωρών.

″Αναφορικά με τις πρόσφατες δηλώσεις της εκπροσώπου του Ρωσικού ΥΠΕΞ, οι εν λόγω δηλώσεις δυστυχώς αποτελούν μια περαιτέρω όξυνση στις διμερείς σχέσεις, όξυνση την οποία η Ελλάδα δεν φέρει καμία ευθύνη”.

πηγή: Tass