ΔΙΕΘΝΕΣ
08/09/2019 11:12 EEST | Updated 08/09/2019 11:13 EEST

Μαχητικό της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ χτύπησε κατά λάθος με ρουκέτα την Αριζόνα

Φυσικά στην συγκεκριμένη περιοχή δεν προβλέπεται για χρήση πυρομαχικών.

Βίντεο από αφιέρωμα του AirmanMagazineOnline για το Α-10C Thunderbolt II
 

Μια εκπαιδευτική αποστολή ρουτίνας εξελίχθηκε σε υπέρτατη γκάφα εκθέτοντας την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ όταν ένα μαχητικό αεροσκάφος έπληξε...κατά λάθος με ρουκέτα την Πολιτεία της Αριζόνα. Ευτυχώς η ρουκέτα «χτύπησε» στην έρημο της Πολιτείας και δεν αναφέρθηκαν ανθρώπινες απώλειες. 

Το μαχητικό, ένα Α-10C Thunderbolt II, ήταν σε εκπαιδευτική αποστολή την περασμένη Πέμπτη στην περιοχή στρατιωτικών επιχειρήσεων Jackal, περίπου 60 μίλια ΒΑ  της πόλης Τucson. 

Henry Romero / Reuters
An A-10C Thunderbolt II aircraf flies before the inauguration of the Aerospace Fair 2019 at the Santa Lucia military airbase in Tecamac near Mexico City, Mexico April 24, 2019. REUTERS/Henry Romero

 

Ο πύραυλος Μ-156 που εκτοξεύθηκε κατά λάθος έπεσε, σύμφωνα με το CNN, σε μη κατοικημένη περιοχή και σύμφωνα με την ΠΑ των ΗΠΑ δεν προκάλεσε κάποιον τραυματισμό πολίτη, φωτιά ή άλλες ζημιές. 

Βέβαια όπως τονίζεται, στην συγκεκριμένη περιοχή δεν προβλέπεται για χρήση πυρομαχικών ενώ για το περιστατικό διεξάγεται έρευνα. 

Τα μαχητικά A-10C Thunderbolt II έχουν διατεθεί στη 354η Μοίρα η οποία αποτελεί μέρος της 355ης Πτέρυγας Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας Davis-Monthan. Η πτέρυγα είναι υπεύθυνη για την εκπαίδευση  των πιλότων των A-10C Thunderbolt II.

Πηγή: CNN