ΚΟΙΝΩΝΙΑ
23/04/2019 09:24 EEST

Μαφία φυλακών Κορυδαλλού: Η «fake» δηλητηρίαση, τα ξεκαθαρίσματα και ο «αρχηγός»

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για τα «ξεκαθαρίσματα» ανάμεσα σε έγκλειστους των φυλακών Κορυδαλλού.

Η Αντιτρομοκρατική φαίνεται ότι ανοίγει νέο κύκλο ερευνών για το θάνατο του 33χρονου Αλβανού κακοποιού Τ.Μ, ο οποίος είχε βρεθεί νεκρός στις 27 Ιανουαρίου στις φυλακές Κορυδαλλού.

Από την ιατροδικαστική εξέταση προέκυψε ότι άγνωστος στραγγάλισε τον 33χρονο, ο οποίος κρατούνταν στην 4η πτέρυγα του σωφρονιστικού ιδρύματος. Πρόκειται για ανατροπή στην υπόθεση, καθώς αρχικά είχε εκτιμηθεί ότι ο θάνατός του προήλθε από χρήση ναρκωτικών ουσιών.

Στο μικροσκόπιο μπαίνει ξανά η περιβόητη «μαφία των φυλακών Κορυδαλλού», που είχε εξαρθρωθεί από την Αντιτρομοκρατική. Ο Τ.Μ. ήταν μέλος της συμμορίας του φερόμενου ως αρχηγού της μαφίας του Κορυδαλλού και ηθικού αυτουργού της δολοφονίας του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Μάλιστα, είχε αναλάβει να κρύψει τους εκτελεστές του γνωστού ποινικολόγου σε σπίτι στην Καλλιθέα, μετά τη δολοφονία που είχε γίνει στο γραφείο του στα Εξάρχεια.

Σε συνομιλίες που είχε καταγράψει ο «κοριός» της ΕΛ.ΑΣ. στις έρευνες για τη μαφία των φυλακών είχε αποτυπωθεί η προσπάθεια του εγκεφάλου της εγκληματικής οργάνωσης να εκμεταλλευτεί το θάνατο του 33χρονου. Ο Αλβανός «αρχηγός» ήθελε να παρουσιάσει το περιστατικό ως δηλητηρίαση με «υπαίτιο» γνωστό έγκλειστο για μεγάλο οικονομικό σκάνδαλο, με τον οποίο είχε διαφορές. Μάλιστα, σε μία από τις επικοινωνίες του, ο εγκέφαλος της μαφίας ανέφερε ότι ετοίμαζε αναφορά στην Εισαγγελία, γιατί υποτίθεται ότι φοβόταν για τη ζωή του.

«Αύριο έλα εδώ. Φτιάχνω ένα χαρτί προς εισαγγελέα. Για τη ζωή μου. Να μην έχουμε την τύχη του Τ… και των άλλων», φέρεται να λέει. Ο «εγκέφαλος» σκόπευε να καλέσει τον 33χρονο Τ.Μ. ως μάρτυρα που θα κατέθετε υπέρ του στο δικαστήριο για τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου.

Οι Αρχές εξετάζουν, μεταξύ άλλων, το κατά πόσο μπορεί ο 33χρονος να διαφώνησε με τον «εγκέφαλο» της μαφίας του Κορυδαλλού για τα όσα θα έπρεπε να καταθέσει στο δικαστήριο.