Κι όμως, όταν μαγειρεύετε μακαρόνια, μάλλον το κάνετε λάθος

Κι όμως, όταν μαγειρεύετε μακαρόνια, μάλλον το κάνετε λάθος

Ένας από τους λόγους που τα μακαρόνια είναι εξαιρετικά δημοφιλή μεταξύ φοιτητών και εργένηδων είναι ότι μαγειρεύονται εύκολα, γίνονται γρήγορα και είναι δύσκολο (αλλά όχι ακατόρθωτο, σημειωτέον) να τα...καταστρέψει κάποιος. Η διαδικασία είναι απλή: Παίρνεις μια κατσαρόλα, τη γεμίζεις νερό, ρίχνεις αλάτι και λάδι και μόλις αρχίσει να βάζει το νερό, τα ρίχνεις μέσα. Το πόσο θα τα αφήσεις μέσα έγκειται στα προσωπικά γούστα του καθενός, ωστόσο σε γενικές γραμμές το χρονικό διάστημα βρασίματος μακαρονιών που απαιτείται για μια αξιοπρεπή μακαρονάδα είναι (χονδρικά) αυτό που αντιστοιχεί στο κάπνισμα ενός τσιγάρου.

Αυτή την αρχαιότατη σοφία, που έχει διασφαλίσει την επιβίωση άπειρων ανθρωπίνων πλασμάτων ανά τα έτη, έρχεται να αμφισβητήσει η παρουσιάστρια του Buzz60 και «DIY Expert» Μorgan Manousos, η οποία σε ένα σύντομο βίντεο παρουσιάζει έναν καλύτερο τρόπο για να βράσει κανείς μακαρόνια: Όπως υποστηρίζει, ο καλύτερος τρόπος να κάνεις μακαρόνια είναι σε ένα ρηχό τηγάνι, που γεμίζει αρχικά με κρύο νερό. Το βασικό πλεονέκτημα, υποστηρίζει, είναι ότι εξοικονομεί νερό και ενέργεια, ενώ τα μακαρόνια δεν κολλάνε στο τέλος. Επίσης, γίνονται πιο γρήγορα (εντάξει, αυτό είναι όντως πολύ σημαντικό πλεονέκτημα).

Δημοφιλή