ΤΟ BLOG
31/08/2018 09:46 EEST | Updated 31/08/2018 09:46 EEST

Μακεδονικό, Τουρκία, ΜΚΟ και άλλες παράξενες ειδήσεις για σχολιασμό

marcociannarel via Getty Images

Ειδήσεις της ημέρας ( 30.08.2018 ), επί των οποίων θα γίνω ”δυσάρεστος”.
Λένε οι ειδήσεις:

1) ”προκαλούν, ο Σκοπιανός Πρωθυπουργός και ο Υπ.Εξωτερικών του, αναφέροντας πως είναι Μακεδόνες και μιλούν τη Μακεδονική γλώσσα, έννοιες που διαφοροποιούνται απ′ αυτό που οι ’Ελληνες ονομάζουν Μακεδονία/Μακεδονικό”.
Γιατί αυτή είναι είδηση ”προκλητικότητας”; Αυτό δεν λέει το M.O.U των Πρεσπών; Δηλαδή θα πήγαιναν σε δημοψήφισμα χωρίς να τα λένε αυτά; Θα έλεγαν π.χ: είμαστε νεοΒορειοΜακεδόνες και μιλάμε σλαβομακεδονικά που είναι διαφορετικά από τις Ελληνικές έννοιες; Αυτά αφενός δεν είναι πολιτικά επιχειρήματα, αφετέρου άν τα έλεγαν δεν θα έβρισκαν ούτε τη δική τους ψήφο στη γείτονα. Άρα είναι εντελώς αναμενόμενα να λέγονται. Φυσικά όπως αναφέρω πάντα, στην πολιτική, υπάρχουν πράγματα που λέγονται αλλά δεν γίνονται και πράγματα που γίνονται αλλά δεν λέγονται. Επί του ευρύτερου θέματος, άν θέλετε ψάξτε το επίσημο άρθρο μου στην HuffPost Greece της 20ης Ιουνίου και τη ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Πειραιά.

2) Έχουν φαγωθεί να πτωχεύσουν την Τουρκία ( στις ειδήσεις ). Αμ, δε! Η Τουρκία δεν έχει ουσιαστικό λόγο να πτωχεύσει και ας της έκαναν άμεσα απαιτητά τα χρέη της για να την πιέσουν λόγω γεωπολιτικών και κυρίως για τις αγορές των οπλικών συστημάτων και των συμμαχιών της . Η Τουρκία δεν θα πτωχεύσει διότι έχει δομές και υποδομές παραγωγής, είναι 17η στην παγκόσμια κατάσταση οικονομίας. Ευρώπη, ΗΠΑ, Ρωσία είναι εκτεθειμένες οικονομικά εντός Τουρκίας και θα τις ”πάρει η μπάλα” άν πτωχεύσει η Τουρκία. Δηλ. θα πάνε για μαλλί και θα βγούνε κουρεμένοι οι ξένοι. Επίσης η Τουρκία έχει ηγέτη (και ας μην μας αρέσει αυτό σύμφωνα με τις δικές μας αξίες ) και κυρίως έχει λαό που δεν κλαίει στις κάμερες, ούτε λιποθυμάει μπροστά στις Τράπεζες επειδή μειώθηκε η αγοραστική του δύναμη κατά 40% και εξανεμίζονται οι οικονομίες του, αντιθέτως αντέχει μέχρις εσχάτων.

3)Κάποιες χρηματοδοτούμενες ΜΚΟ διακινούν παράνομα και επ′ αμοιβή μετανάστες. Θα με παραξένευε εάν δεν συνέβαινε κάτι τέτοιο. Μιλάμε για ανθρώπινες δράσεις και οι άνθρωποι ΔΕΝ είμαστε άγιοι. Παντού και πάντα θα υπάρχει η ”ήρα” που θα πρέπει να ξεχωρίζεται απ′ το στάρι.

* Σημ. Χθές βράδυ ( αργά ) η ΕΤ1 είχε ένα γαλλικό ρεπορτάζ για την ″Τάκια” (Takiya ) που χρησιμοποιούν οι τζιχαντιστές εντός των δυτικών κοινωνών. Έψαξα την Ελληνική βιβλιογραφία του διαδικτύου για τον όρο και δεν βρήκα πλήρες κείμενο, μόνο αναφορά.

Η ”Τάκια” ( Takiya ) λοιπόν είναι μιά προτροπή του Κορανίου ( تقیة‎ taqiyyah , Σούρα 16, στιχ. 106 ) προς τους πιστούς , να προσποιούνται πως δεν είναι φανατικοί μουσουλμάνοι και ενίοτε ν′ αρνούνται ψευδώς την πίστη τους με σκοπό να ξεγελάσουν τους απίστους ούτως ώστε να δρουν ανενόχλητα. Φυσικά όσοι ασκούν την ”Τάκια” ( Takiya ) δεν παραδέχονται πως την ασκούν, τουναντίον λένε πως συκοφαντούνται. Όλοι οι συλληφθέντες ή μη, τζιχαντιστές (τουλάχιστον στη Γαλλία), σύμφωνα με το ντοκιμαντέρ συνομολόγησαν πως ασκούσαν την ”Τάκια” ( Takiya ). Η συμπεριφορά αυτή της απόκρυψης της πίστης, δεν είναι ξένη προς τον Χριστιανισμό, τον Ιουδαϊσμό και άλλες θρησκείες, όπου είχαμε (έχουμε;) τους ΚρυπτοΧριστιανούς, τους κρυπτοΙουδαίους κλπ. Θα μου πείτε μα αυτοί δεν ασκούσαν (ασκούν) τζιχαντισμό. Σύμφωνοι, αλλά εν προκειμένω θίγω το θέμα της απόκρυψης της αληθινής πίστης κάποιου ατόμου λόγω εξωγενών παραγόντων.