ΠΟΛΙΤΙΚΗ
10/07/2019 18:56 EEST

Ρήξη Σταμάτη Μαλέλη με Φώφη Γεννηματά

Ανακοίνωσε το «τέλος της συνεργασίας» τους.

EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Με μία δήλωση γεμάτη αιχμές εναντίον της Φώφης Γεννηματά, ο Γραμματέας Επικοινωνίας του ΚΙΝΑΛ ανακοίνωσε το τέλος της συνεργασίας τους, λόγω της «διάστασης απόψεων» με την Φώφη Γεννηματά, «για τα χαρακτηριστικά που πρέπει να λάβει η μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη».

Οπως τονίζει στην δήλωσή, δεν συμφωνεί με τις αλλαγές τις οποίες σκοπεύει να δρομολογήσει στην κομματική διάρθρωση η κυρία Γεννηματά, την οποία κατηγορεί για «πράξεις και παραλείψεις που οδήγησαν το ΚΙΝΑΛ να χάσει την ηγεμονία του προοδευτικού χώρου». 

 Ο κ. Μαλέλης συναντήθηκε την Τετάρτη με την κα. Γεννηματά και αμέσως μετά ανακοίνωσε το τέλος της συνεργασίας τους.

«Στη μεταξύ μας συνάντηση επικυρώθηκε αυτό που συμβαίνει εδώ και δυο μήνες» αναφέρει χαρακτηριστικά στην επιστολή του. «Η διάσταση απόψεων και  προσεγγίσεων για τα χαρακτηριστικά που πρέπει να λάβει η μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη. Η κα. Γεννηματά, όπως έχει κάθε δικαίωμα, σκοπεύει να δρομολογήσει αλλαγές στην κομματική διάρθρωση, με τις οποίες εγώ δεν συμφωνώ. Την ευχαρίστησα για τη συνεργασία. Θέλω να διαβεβαιώσω όλους οτι θα συνεχίσω να παλεύω για ένα προοδευτικό και ριζοσπαστικό Κινημα και για μια μεγάλη δημοκρατική παράταξη που θα είναι σε ετοιμότητα  να προστατεύσει την κοινωνία ,τις κατακτήσεις της και κυρίως το κοινωνικό κρατος. Πιστεύω ότι έρχονται δύσκολες μερες για τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους και το Κίνημα πρεπει να είναι είναι μπροστά με καθαρές και όχι αμφίσημες  απόψεις.
Την κριτική μου σε πράξεις και παραλείψεις  που οδήγησαν το ΚΙΝΑΛ να χάσει την ηγεμονία του προοδευτικού χώρου  θα την ασκήσω στα όργανα του Κόμματος. Εκπτώσεις στις αρχές μου και στις ιδέες μου δεν κάνω. Θέσεις τις  οποίες δεν πιστεύω δεν μπορώ να υπηρετήσω.»

Ο Σταμάτης Μαλέλης ήταν δημοσιογράφος και ανέλαβε την θέση του Γραμματέα Επικοινωνίας του ΚΙΝΑΛ τον Ιούλιο του 2018, μετά την αποχώρηση του Ποταμιού.