ΠΟΛΙΤΙΚΗ
29/12/2017 16:51 EET

Μάρδας για Σκοπιανό: Το κρατίδιο θα μπορούσε να ονομαστεί Δακία

Eurokinissi

«Η χρήση του όρου Μακεδονία από το συγκεκριμένο κρατίδιο (σ.σ τα Σκόπια) ιστορικά είναι απαράδεκτη και αποδεικνύεται με πάρα πολλούς τρόπους ότι ιστορικά είναι απαράδεκτη», είπε σε συνέντευξή του στον Θέμα 104,6 ο Δημήτρης Μάρδας.

Σύμφωνα με τον ίδιο «η λύση είναι συνάρτηση πολλών πραγμάτων μίας ιστορικής πραγματικότητας, των στόχων της ελληνικής κυβέρνησης και των λαθών που έχουν γίνει όχι από το 1945 και μετά, από το 1927 και μετά που παρουσιάστηκε το πρόβλημα». «Ως εκ τούτου πρέπει να γίνει ένας συμβιβασμός ο οποίος θα διασφαλίζει την ειρήνη στην περιοχή», σημείωσε επίσης.

Ωστόσο ο κ. Μάρδας εμφανίστηκε κάθετος ότι το όνομα «Μακεδονία», δεν μπορεί να χρησιμοποιείται όπως χρησιμοποιείται τώρα και σημείωσε ότι πρέπει να βρεθεί μία λύση η οποία θα κλείσει το θέμα με γεωγραφικό προσδιορισμό.

Σύμφωνα με τον ίδιο ο καλύτερος όρος για να χρησιμοποιηθεί είναι ο «Δακία», ο οποίος βρίσκεται στους χάρτες. «Αν δείτε παλαιούς χάρτες σε διάφορα μουσεία θα βρείτε τον όρο στην περιοχή», είπε ο κ. Μάρδας ο οποίος αναφερόμενος στον κ. Κοτζιά τόνισε ότι «ξέρει πολύ καλά τι του γίνεται».