ΚΟΙΝΩΝΙΑ
02/04/2021 07:13 EEST

Marfin: Με όπλο την τεχνολογία για να φθάσουν στους εμπρηστές

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι κατάφεραν να εντοπίσουν άτομα, που συμμετείχαν στους εμπρησμούς της 5ης Μαΐου του 2010.

Eurokinissi

«Το γεγονός ότι άνοιξε και πάλι η υπόθεση δεν σημαίνει αυτόματα ότι έχουμε ταυτοποιήσει τους εμπρηστές» σχολίασε ανώτατος αξιωματικός της Ασφάλειας τις εξελίξεις στην περίπτωση του εμπρησμού της Μαρφίν.

Σύμφωνα με ασφαλείς πηγές ενημέρωσης, εδώ και δέκα μήνες σχηματίστηκε μία ομάδα στελεχών της Κρατικής Ασφάλειας, τα οποία κλήθηκαν να εκμεταλλευτούν κάθε δεδομένο, προκειμένου να φθάσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα: τον εντοπισμό τουλάχιστον κάποιων από τους δράστες.

Οι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν νέα τεχνολογικά μέσα, αλλά και την εμπειρία των τελευταίων ετών, προκειμένου να επεξεργαστούν βίντεο από την 5η Μαΐου του 2010, όταν κατά τη διάρκεια διαδήλωσης ομάδα αγνώστων πέταξε βόμβες μολότοφ στο κτίριο της Σταδίου, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τρεις υπάλληλοι της τράπεζας.

Βίντεο που τότε δεν είχαν καταφέρει να αξιοποιήσουν, τώρα φαίνεται πως τους έδωσαν πολύτιμα στοιχεία, τα οποία πυροδοτούν τη νέα έρευνα, έντεκα χρόνια μετά.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι κατάφεραν να εντοπίσουν άτομα, τα οποία συμμετείχαν στα επεισόδια, αλλά και στους εμπρησμούς της Μαρφίν και του βιβλιοπωλείου Ιανός.

«Σε καμία περίπτωση δεν μιλάμε για πρόσωπα, τα οποία έχουν κατηγορηθεί στο παρελθόν, αλλά για νέα, άγνωστα μέχρι τώρα στην αστυνομία» ανέφερε στη Huffpost αξιωματικός, ο οποίος έχει άμεση γνώση των ερευνών. Θεωρούν δεδομένο, όμως, ότι τα συγκεκριμένα πρόσωπα ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο και πως -με τη νέα εντολή της Εισαγγελίας για διερεύνηση- θα καταφέρουν να ταυτοποιήσουν και να οδηγήσουν στη δικαιοσύνη κάποια από αυτά.