ΔΙΕΘΝΕΣ
03/12/2018 15:50 EET | Updated 03/12/2018 15:51 EET

Μασσαλία: Νεκρή ηλικιωμένη που τραυματίστηκε από δακρυγόνο στα επεισόδια της Κυριακής

Κατέληξε λίγες ώρες μετά τον τραυματισμό της, ενώ βρισκόταν στο χειρουργείο.

Associated Press

Μια 80χρονη γυναίκα, η οποία είχε τραυματιστεί στο διαμέρισμά της από θραύσματα δακρυγόνου κατά τη διάρκεια των σοβαρών επεισοδίων της Κυριακής στη Μασσαλία, κατέληξε τελικά λίγες ώρες αργότερα.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, που επικαλείται πηγές των αρμόδιων αρχών, η ηλικιωμένη βρισκόταν στο σπίτι της και κλείνοντας τα παράθυρα του διαμερίσματός της, στον τέταρτο όροφο ενός κτιρίου, ένα βλήμα δακρυγόνου τη χτύπησε στο πρόσωπο.

Διακομίστηκε στο νοσοκομείο Τιμόν και στη συνέχεια στο νοσοκομείο Κονσεπσιόν, όπου χειρουργήθηκε, αλλά πέθανε «από χειρουργικό σοκ».

«Βρέθηκαν πάνω της θραύσματα δακρυγόνων», διευκρίνισε ο εισαγγελέας. «Όμως, στο στάδιο αυτό, δεν μπορούμε να προσδιορίσουμε αν υπάρχει αιτιώδης σχέση ανάμεσα στον τραυματισμό και στον θάνατο», διευκρίνισε ο Ταραμπέ. Αργότερα σήμερα, αναμένεται να διενεργηθεί νεκροψία.

Βίαια επεισόδια ξέσπασαν χθες βράδυ στο Παλιό Λιμάνι της Μασσαλίας, και στη συνέχεια στην περιοχή Κανεμπιέρ, σε μια ημέρα που σημαδεύτηκε από πολλές διαδηλώσεις στην πόλη, έπειτα από κάλεσμα των «κίτρινων γιλέκων», της CGT αλλά και μιας συλλογικότητας που δημιουργήθηκε μετά τον θάνατο οκτώ ανθρώπων από την κατάρρευση δύο κτιρίων στις αρχές Νοεμβρίου στο κέντρο της πόλης.

Sponsoed Post