Μαθητής «σίφουνας» απειλεί το Παγκόσμιο Ρεκόρ του Μπολτ στα 100μ

Βρίσκεται ήδη στη λίστα με τους πιο γρήγορους αθλητές στον κόσμο.

Ένας 18χρονος Αμερικανός αθλητής στίβου απειλεί να καταρρίψει το ρεκόρ του «σίφουνα» Γιουσέιν Μπολτ στα 100 μέτρα. Για την ακρίβεια, κατέγραψε 9,98’’ σε κολεγιακούς αγώνες που πραγματοποιήθηκαν στο Τέξας, με την επίδοσή του όμως να μην καταγράφεται ως επίσημο ρεκόρ, καθώς είχε δυνατό ευνοϊκό άνεμο κατά την κούρσα.

Σε κάθε περίπτωση, η επίδοσή του στον στίβο δείχνει πως ο Μάθιου Μπόλινγκ έχει πολλές δυνατότητες. Βρίσκεται ήδη στη λίστα με τους πιο γρήγορους αθλητές στον κόσμο.

Για να υπάρχει και ένα μέτρο σύγκρισης, ο Τζαμαϊκανός Γιουσέιν Μπολτ έχει το παγκόσμιο ρεκόρ στα 100 και στα 200 μέτρα, με 9.58 δευτερόλεπτα και 19.19 δευτερόλεπτα αντίστοιχα.

«Η εκκίνησή μου ήταν πολύ καλή και έτσι αποφάσισα να επιταχύνω λίγο και να κάνω ό,τι καλύτερο μπορούσα. Χάρηκα πολύ με την επίδοση», είπε σε τοπικό Μέσο του Χιούστον ο αθλητής. Επίσημα, έχει καταγράψει ως τώρα επίδοση 10.22 στα 100 μ. και 20.58 στα 200 μ. Οι επιδόσεις του στον στίβο δίνουν ελπίδες να βρεθεί σε μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις, αλλά και να συναγωνιστεί με αξιώσεις για μια καλή θέση σε αυτές.