ΠΟΛΙΤΙΚΗ
14/05/2018 19:05 EEST

Μαξίμου: Η κατάτμηση της Β' Αθηνών δεν είναι αντικείμενο διαπραγμάτευσης

Eurokinissi

Αρνείται η κυβέρνηση τα παζάρια που επιδιώκει η ΝΔ για το «σπάσιμο» της Β Αθηνών. Το Μαξίμου καθιστά σαφές ότι η κατάτμηση της Β Αθηνών δεν είναι αντικείμενο διαπραγμάτευσης και δεν σχετίζεται με άλλες ρυθμίσεις του εκλογικού νόμου όπως η ψήφος στους ομογενείς.

Το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού σε ανακοίνωσή του υπογραμμίσει ότι «ο Κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ συμπεριφέρονται και στο θέμα της κατάτμησης της Β′ Αθηνών - όπως και σε όλα τα ζητήματα που αφορούν στο θεσμικό εκσυγχρονισμό του κράτους - σαν κακομαθημένα παιδιά. Συσχετίζουν δύο άσχετα μεταξύ τους ζητήματα, θέλοντας να υποβαθμίσουν την πολιτική σε ένα χυδαίο δούναι και λαβείν, όπως εξάλλου έχουν συνηθίσει».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ: 

Ο Σκουρλέτης καλεί τα κόμματα (εκτός της Χρυσής Αυγής) για τη Β’ Αθηνών

ΝΔ: Να ψηφιστούν από κοινού η κατάτμηση των μεγάλων εκλογικών περιφερειών και η ψήφος στους Έλληνες του εξωτερικού

 

Η κυβέρνηση θέτει καθαρά το δίλημμα για τη ΝΔ: «το θέμα για τη ΝΔ και τον Κ. Μητσοτάκη είναι απλό: Συμφωνούν ότι η κατάτμηση της Β′ Αθηνών είναι μία αναγκαία δημοκρατική τομή; Εάν ναι, οφείλουν να το πουν».

«Η άρνησή τους να συμβάλλουν σε μία ακόμη αναγκαία μεταρρύθμιση για το πολιτικό μας σύστημα, με όποιο πρόσχημα και αν εμφανιστεί, θα είναι μία ακόμη απόδειξη ότι η ΝΔ είναι δύναμη βαθιά συντηρητική και φοβική στις προοδευτικές μεταρρυθμίσεις» υπογραμμίζει το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού δηλώνοντας ότι συζητά τα άλλα ζητήματα (όπως η ψήφος των ομογενών): «σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα θέματα, η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι είναι ανοιχτή στο διάλογο» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Sponsored Post