ΚΟΙΝΩΝΙΑ
17/11/2018 22:59 EET | Updated 18/11/2018 00:25 EET

Μαζική πορεία άνευ εντάσεων

Η ένταση που σημειώθηκε στη συνέχεια δεν έχει καμία σχέση με την ειρηνική πορεία που πραγματοποιήθηκε από τους διαδηλωτές

Eurokinissi

Με μεγάλη συμμετοχή, αλλά και υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας πραγματοποιήθηκε η κεντρική πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την 45η επέτειο από τα γεγονότα του Πολυτεχνείου. Οι πολίτες προσήλθαν μαζικά και παρά το τσουχτερό κρύο, ενώ επί ποδός βρέθηκαν 5.000 αστυνομικοί.

Το κλίμα παρέμεινε ήρεμο, χωρίς εντάσεις και προβλήματα, καθόλη τη διάρκεια της πορείας, με μοναδική εξαίρεση τη μικροένταση όταν κάποιοι στράφηκαν λεκτικά εναντίον της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ, με κυβερνητικά και κομματικά στελέχη, που κινήθηκαν μαζί με το μπλοκ της Κουμουνδούρου. Έξω από την αμερικανική πρεσβεία, όπου κατέληξαν οι διαδηλωτές, ακούστηκαν αντιαμερικανικά, αντινατοϊκά και υπέρ της Παλαιστίνης συνθήματα, ενώ διαδηλωτές έκαψαν την αμερικανική σημαία, όπως το θέλει η «παράδοση». Στο ίδιο μοτίβο κινήθηκαν και τα υπόλοιπα «μπλοκ» υπό την παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων.

Φοιτητές, εργαζόμενοι και εκπρόσωποι φορέων φώναξαν συνθήματα τιμώντας τη μνήμη όσων αγωνίστηκαν πριν από 45 χρόνια για να πέσει η Χούντα. «Αδέλφια ζείτε, εσείς μας οδηγείτε», «Ανεξαρτησία, λαϊκή κυριαρχία» είναι μερικά από τα συνθήματα που ακούστηκαν.

Φοιτητικοί σύλλογοι, φορείς, κόμματα κι οργανώσεις της Αριστεράς, σωματεία και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου έδωσαν ραντεβού για την 46η επέτειο.

Υπενθυμίζεται πως λίγο μετά τις 19:00 το απόγευμα ξεκίνησαν και τα πρώτα επεισόδια στην περιοχή γύρω από το Πολυτεχνείο. Η ένταση που σημειώθηκε βέβαια δεν έχει καμία σχέση με την ειρηνική διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα από τους διαδηλωτές.

HuffPost Greece
HuffPost Greece
HuffPost Greece
HuffPost Greece
HuffPost Greece
HuffPost Greece
HuffPost Greece
HuffPost Greece
HuffPost Greece
HuffPost Greece
HuffPost Greece