ΚΟΙΝΩΝΙΑ
11/12/2017 07:31 EET | Updated 11/12/2017 11:21 EET

Με άδεια οπλοφορίας ο «χούλιγκαν» υπάλληλος της Βουλής. Συνελήφθη 34χρονος που είχε επιτεθεί στην 24 Media

Eurokinissi

Νόμιμη άδεια οπλοφορίας είχε ο 37χρονος μετακλητός υπάλληλος στη Βουλή, ο οποίος βρίσκεται ανάμεσα στους εννιά συλληφθέντες για τα επεισόδια στο Μετς.

Η άδεια του είχε αφαιρεθεί στο παρελθόν, όπως είχε γίνει και για τα υπόλοιπα μέλη της Χρυσής Αυγής, αλλά κατάφερε να την ξαναπάρει φέτος δίνοντας εξετάσεις. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο συλληφθείς δεν είχε πάνω του όπλο κατά τη σύλληψή του. Δεν κατηγορείται όμως μόνο για τα επεισόδια αλλά και για επίθεση σε βάρος αστυνομικού της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., τον οποίο έριξε κάτω μαζί με τη μοτοσικλέτα του κατά τη διάρκεια των επεισοδίων του περασμένου Σαββάτου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ανήκει στην ομάδα των χούλιγκαν που επιτέθηκαν σε οπαδούς του ΠΑΟ. Ο 37χρονος στο παρελθόν έχει υπάρξει υποψήφιος βουλευτής με το κόμμα της Χρυσής Αυγής. Πολλές φορές φαινόταν σε φωτογραφίες να συνοδεύει το Νίκο Μιχαλολιάκο, ενώ στο παρελθόν έχει υπάρξει οργανωμένος οπαδούς του Ολυμπιακού στο σύνδεσμο του Παγκρατίου.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας της Ασφάλειας Αττικής.

Ο 37χρονος κατηγορείται ότι μαζί με ακόμα οχτώ συλληφθέντες έσπασαν 7 μηχανάκια και κατέστρεψαν έξι αυτοκίνητα. Οι δράστες έστησαν ενέδρα σε φιλάθλους του ΠΑΟ που είχαν πάει να παρακολουθήσουν αγώνα βόλεϊ. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι η ομάδα των χούλιγκαν είχε συγκροτηθεί από οπαδούς διαφόρων περιοχών της Αθήνας, όπως το Ίλιον, τη Αργυρούπολη και ο Πειραιάς. Έδρασαν μάλιστα χωρίς να προκληθούν από τα θύματα.

Επίσης, ένας από τους συλληφθέντες, ηλικίας 34 ετών (οπαδός του Ολυμπιακού) είχε εμπλοκή στην επίθεση με στόχο τις εγκαταστάσεις του Έθνους και της 24 Media στη λεωφόρο Συγγρού. Σε βάρος του είχε σχηματιστεί τότε δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας της Ασφάλειας Αττικής. Φαίνεται όμως ότι αυτό δεν τον απέτρεψε από το να συνεχίσει τη δράση του.