ΚΟΙΝΩΝΙΑ
01/03/2018 13:55 EET

Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση με μολότοφ στα Εξάρχεια

SOOC/FILE

Την ευθύνη για την επίθεση με βόμβες που δέχθηκε διμοιρία των ΜΑΤ λίγο πριν τα μεσάνυχτα έξω από το Πολυτεχνείο στα Εξάρχεια ανέλαβε η οργάνωση «Αναρχικοί - Αναρχικές». 

Οι νεαροί επιτέθηκαν εναντίον της διμοιρίας που εκτελούσε υπηρεσία στη διασταύρωση των οδών Πατησίων και Τοσίτσα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν υπήρξαν τραυματισμοί, ενώ δεν έγιναν συλλήψεις. 

Με ανακοίνωσή τους αντιξουσιαστές σε ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου αναλαμβάνουν την ευθύνη ενώ απειλούν με έναν νέο «Δεκέμβρη 2008» κάνοντας λόγο πώς «θα χυθεί αίμα».

Πιο αναλυτικά αναφέρουν: 

Χτές το βράδυ επιτεθήκαμε στα ΜΑΤ στη περιοχή των εξαρχείων με δεκάδες βόμβες μολότοφ, πέτρες και φωτοβολίδες. Η επίθεση αυτή εντάσεται στο κύμα αλλήλεγγυης που βρίσκεται σε εξέλιξη, σε όλη την χώρα, για τον απεργό πείνας και δίψας Ντίνο Γιαγτζόγλου. Ένα κύμα που θα σαρώσει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και θα κάνει τον Δεκέμβρη του 2008 μια ευχάριστη ανάμνηση για τους μπάτσους αν ο Ντίνος πάθει το παραμικρό. Αυτή τη φορά θα χυθεί αίμα αν πεθάνει ο Ντίνος...
Είμαστε πολλοί, είμαστε οργισμένοι...

Νίκη στον αγώνα του απεργού πείνας-δίψας Ντίνου Γιαγτζόγλου
Άμεση Μεταγωγή του στις Φυλακές Κορυδαλλού

Ραντεβού και σήμερα το βράδυ στους δρόμους της οργής ακόμα πιο δυνατά...


Αναρχικοί/ες

Να σημειωθεί ότι ο Ντίνος Γαγτζόγλου κατηγορείται για την αποστολή του τρομοδέματος στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο και κρατείται στις φυλακές της Λάρισας όπου έχει μεταφερθεί από τις φυλακές Κορυδαλλού. 

 

Κατάληψη στο ΑΠΘ  

Στην κατάληψη του κτιρίου, επί της Οδού Εγνατίας, που στεγάζει τη Σχολή Θεάτρου του ΑΠΘ προχώρησε ομάδα ατόμων, προερχόμενων από τον λεγόμενο αντιεξουσιαστικό χώρο, σε ένδειξη αλληλεγγύης στο Γιαγζτόγλου. 

Σύμφωνα με την αστυνομία πρόκειται για ολιγομελή ομάδα, που ανάρτησε πανό έξω από την είσοδο του κτιρίου. Σε ανακοίνωση, εξάλλου, που αναρτήθηκε σε ιστότοπο, ο οποίος εκφράζει τον αντιεξουσιαστικό χώρο, προβάλλεται το αίτημα για επαναφορά του κρατουμένου -και απεργού πείνας- στις φυλακές Κορυδαλλού.

Επίσης, απευθύνεται πρόσκληση για συνέλευση κατάληψης στη 1μ.μ. και για ”συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Γιαγτζόγλου” στις 6 το απόγευμα, στην Καμάρα.