ΠΟΛΙΤΙΚΗ
07/05/2019 15:28 EEST | Updated 07/05/2019 15:30 EEST

Mε πιο δυνατή Κοινοβουλευτική Ομάδα το Ποτάμι

Απέκτησε και πάλι Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Το Ποτάμι θεωρείται εκ νέου κοινοβουλευτικό κόμμα καθώς ο Νίκος Βούτσης, μετά και τη θετική εισήγηση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής, έκρινε ότι συντρέχουν οι λόγοι για την επανασύσταση της ΚΟ.

Η απάντηση από τον Πρόεδρο της Βουλής δόθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 7 Μαϊου και τη θετική εξέλιξη για την Σεβαστουπόλεως τη γνωστοποίησε με ένα tweet –που περιείχε και ολίγον από Σπρίνγκστιν- ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Κομβικό ρόλο στην ανασυγκρότηση της ΚΟ του Ποταμιού έπαιξε η ορκωμοσία του Νίκου Νυφούδη που κατέλαβε τη θέση της Κατερίνας Μάρκου η οποία είχε παραιτηθεί πριν από λίγες μέρες καθώς κατεβαίνει υποψήφια στις ευρωεκλογές με τη ΝΔ. Έχοντας συμπληρώσει τους πέντε βουλευτές που εκλέχθηκαν με το ίδιο κόμμα, το Ποτάμι κίνησε τις διαδικασίες για την επαναδημιουργία κοινοβουλευτικής ομάδας. Η αρχή έγινε από τον Σταύρο Θεοδωράκη στις 2 του μήνα, με επιστολή που απέστειλε προς τον Νίκο Βούτση.

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

 

Όπως γνωρίζετε, στις 11 Απριλίου ανέλαβε τα βουλευτικά της καθήκοντα η Αντιγόνη Λυμπεράκη και τη Δευτέρα 6 Μαΐου αναλαμβάνει ο Νίκος Νυφούδης. Η κυρία Λυμπεράκη εκλέχθηκε βουλευτής της Β′ περιφέρειας Αθηνών και ο κ.Νυφούδης της Β′ περιφέρειας Θεσσαλονίκης, και οι δύο με τους συνδυασμούς του Ποταμιού. 

 

Επίσης, σας είναι γνωστό ότι ο Γιώργος Μαυρωτάς βουλευτής Αττικής και ο Σπύρος Λυκούδης βουλευτής Α’ Αθηνών εκλέχθηκαν ομοίως βουλευτές με τους συνδυασμούς του Κινήματός μας.

 

Από τις διατάξεις των άρθρων 15 παρ. 1, 2 και 16 παρ. 1 του Κανονισμού της Βουλής προκύπτει ότι πέντε βουλευτές, οι οποίοι εκλέχθηκαν με κόμμα που έλαβε μέρος στις γενικές εκλογές από τις οποίες προήλθε η Βουλή, με συνδυασμούς στα δύο τρίτα (2/3) τουλάχιστον των εκλογικών περιφερειών της χώρας, συγκροτούν αυτοδικαίως Κοινοβουλευτική Ομάδα, εκτός αν δηλώσουν ενυπόγραφα διαφορετική προτίμηση.

 

Ενόψει των ανωτέρω, παρακαλώ να ζητήσετε την γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής προκειμένου να διαπιστωθεί η αυτοδίκαιη επανασυγκρότηση της Κ.Ο του κόμματός μας.

 

 

Μετά τιμής,

Σταύρος Θεοδωράκης

Σήμερα το πρωί οι πέντε βουλευτές του Ποταμιού έστειλαν κοινή επιστολή, πάλι με αποδέκτη τον Πρόεδρο της Βουλής, όπου του ζητούσαν να προχωρήσει στις απαιτούμενες ενέργειες για την επανασύσταση της ΚΟ του κόμματος. Ο Νίκος Βούτσης απάντησε θετικά, έτσι πλέον το Ποτάμι αποκτά και πάλι κοινοβουλευτική ομάδα και όπως μας είπαν συνομιλητές του Σταύρου Θεοδωράκη, αισθάνονται δικαίωση και πήραν δύναμη για την συνέχεια της προεκλογικής μάχης.