ΠΟΛΙΤΙΚΗ
18/10/2021 12:48 EEST | Updated 18/10/2021 19:50 EEST

Με σπάνια μορφή καρκίνου διεγνώσθη η Ντόρα Μπακογιάννη

Το ανακοίνωσε σήμερα στα κοινωνικά δίκτυα.

Vladimir Rys via Getty Images
.

Με σημερινή ανάρτησή της στα κοινωνικά δίκτυα, η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη, ανακοίνωσε ότι είναι ένα από τα 500 άτομα τον χρόνο «που διαγιγνώσκονται με πολλαπλό μυέλωμα στην Ελλάδα.»

«Δεν είναι ποτέ εύκολο ν′ ακούς ότι έχεις καρκίνο» τονίζει στην ανάρτησή της η κα. Μπακογιάννη. «Αυτό που δεν ελέγχεις, αυτό που σου ’ρχεται ξαφνικά από το πουθενά, αυτό σε τρομάζει περισσότερο. ​Και σε τρομάζει, όχι μόνο για σένα, αλλά για όσους αγαπάς και σ’ αγαπούν.​..»

Το μήνυμα συμπαράστασης του πρωθυπουργού στην Ντόρα Μπακογιάννη

Το πολλαπλό μυέλωμα στην περίπτωση της κυρίας Μπακογιάννη είναι σε πολύ αρχικό στάδιο και, όπως υπογραμμίζει, «με την καλύτερη δυνατή πρόγνωση για την πορεία της νόσου.»

«Η ασθένεια αυτή παλεύεται και νικιέται.» γράφει η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας. «Κι αν ένα είναι σίγουρο, είναι πως δεν έχω κάνει ποτέ πίσω από καμία μάχη στη ζωή μου.​Θα συνεχίσω να δουλεύω κανονικά και να παλεύω γι’ αυτόν τον τόπο που τόσο αγαπώ, παράλληλα με τη θεραπεία μου.​»

Η κα. Μπακογιάννη στέλνει κι ένα μήνυμα στους άλλους 499 Ελληνες που έχουν διαγνωσθεί με την ίδια ασθένεια:

«Στους άλλους 499, ένα έχω να πω: αυτή είναι μια ασθένεια με την οποία μαθαίνεις να ζεις.​ Παράλληλα. Ταυτόχρονα.​ Είναι άλλη μια συνθήκη, άλλο ένα θέμα στην καθημερινότητα.​ Δεν είναι κάτι παραπάνω.​ Δεν θα λιποψυχήσουμε.​ Δεν θ’ αλλάξουμε.​ Πιστεύω ότι σας χρωστούσα την αλήθεια.​ Δεν είμαι άλλωστε το είδος του ανθρώπου που κρύβεται.​ Είμαι στα χέρια εξαιρετικών γιατρών που έχει η χώρα μας και νιώθω αποφασισμένη για αυτή τη νίκη και πολύ αισιόδοξη για το μέλλον.​»

Πολλαπλό μυέλωμα: Ο ύπουλος καρκίνος που “τρώει” τα οστά

Το πολλαπλό μυέλωμα είναι ένας καρκίνος που σχηματίζεται σε έναν τύπο λευκών αιμοσφαιρίων, ο οποίος ονομάζεται κύτταρο πλάσματος. Τα κύτταρα του πλάσματος μας βοηθούν να καταπολεμάμε τις λοιμώξεις, δημιουργώντας αντισώματα τα οποία με την σειρά τους αναγνωρίζουν και επιτίθενται στα μικρόβια.

Το πολλαπλό μυέλωμα προκαλεί την συσσώρευση καρκινικών κυττάρων στον μυελό των οστών, όπου σταδιακά υπερτερούν των υγιών κυττάρων του αίματος. Αντί να παράγουν χρήσιμα αντισώματα, τα καρκινικά κύτταρα παράγουν μη φυσιολογικές πρωτεΐνες, που μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα στα νεφρά.