ΠΟΛΙΤΙΚΗ
10/07/2018 10:06 EEST | Updated 10/07/2018 10:06 EEST

Με το Μακεδονικό μέχρι τη ΔΕΘ η Νέα Δημοκρατία

Eurokinissi

Με ασφυκτικό πρέσινγκ στο Μέγαρο Μαξίμου μέχρι και τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης με αιχμή τα εθνικά θέματα συνεχίζει την αντιπολιτευτική της τακτική η ΝΔ, εκτιμώντας ότι τα δυσμενή για την κυβέρνηση δημοσκοπικά ευρήματα στα θέματα αυτά, αποτελούν και την αχίλλειο πτέρνα της, αλλά θα διαμορφώσουν μελλοντικά και τις οποίες πολιτικές εξελίξεις.

Τα γαλάζια στελέχη σχολιάζουν με σκωπτικό τρόπο τη νέα εμφάνιση του πρωθυπουργού στην Θεσσαλονίκη, υπό την προστασία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, γύρω από τον χώρο όπου και θα μιλούσε, υπενθυμίζοντας με νόημα παλαιότερη δέσμευση του, ότι κάθε δεκαπέντε ημέρες θα βρίσκεται στην συμπρωτεύουσα, δουλεύοντας από το γραφείο του που είχε δημιουργήσει στην πόλη.

Απο την οδό Πειραιώς ασκούν νέα σκληρή κριτική στον Αλέξη Τσίπρα για όσα είπε, αλλά κυρίως για όσα απέκρυψε με την ομιλία του στον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος αναφερόμενος στο Μακεδονικό ζήτημα.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγορεί εκ νέου τον πρωθυπουργό για θράσος, με αφορμή τον ισχυρισμό του ότι δεν εκχώρησε τη «μακεδονική» εθνότητα και τη «μακεδονική» γλώσσα, θυμίζοντας όλες τις τελευταίες δημόσιες τοποθετήσεις του Σκοπιανού ομολόγου του που σύμφωνα με τη ΝΔ τον διαψεύδει και μάλιστα πανηγυρικά.

Σε αυτά που «ξέχασε» να αναφερθεί ο πρωθυπουργός στην ίδια ομιλία του τοποθετούν οι επιτελείς της οδού Πειραιώς και το μέλλον των μακεδονικών προϊόντων της Βορείου Ελλάδας τα οποία - όπως σημείωναν - η συμφωνία του τα έχει εγκαταλείψει στην τύχη τους.

Μέσα σε αυτό το κλίμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης - σύμφωνα με πληροφορίες - προετοιμάζει το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα νέες εξορμήσεις σε περιοχές της βορείου Ελλάδας, αλλά και μια συμβολική επίσκεψη στην περιοχή της Αμφίπολης.