ΠΟΛΙΤΙΚΗ
10/08/2018 18:51 EEST

Mέχρι αύριο εγκαταλείπουν την Ρωσία οι Έλληνες διπλωμάτες που απελαύνονται

Η πληροφορία μεταδόθηκε από το ρωσικό πρακτορείο Interfax και αποδίδεται γενικά σε «πηγές»

Artyom Geodakyan via Getty Images
Η Πρεσβείας της Ελλάδας στην Μόσχα

«Οι Έλληνες διπλωμάτες που απελαύνονται από την Μόσχα πρέπει να φύγουν μέχρι το Σάββατο», αναφέρει σε τηλεγράφημά του το ρωσικό πρακτορείο Interfax.
Η πληροφορία αποδίδεται γενικά σε «πηγές», χωρίς να προσδιορίζονται, ωστόσο γίνεται σαφές ότι η ψυχρότητα τείνει να παγιωθεί στις ελληνορωσικές σχέσεις.

Είναι ενδεικτικό το γεγονός, ότι δίνεται πρακτικά πολύ μικρό χρονικό περιθώριο στους Έλληνες διπλωμάτες, οι οποίοι αναμένεται να βρίσκονται στην Αθήνα εντός της αυριανής ημέρας - το αργότερο.

Κομισιόν: Απαράδεκτη η εμπλοκή της Ρωσίας στα εσωτερικά της Ελλάδας

Στο μεταξύ οι Βρυξέλλες παίρνουν θέση στην συγκεκριμένη διπλωματική αντιπαράθεση, διαμηνύοντας ότι η εμπλοκή της Ρωσίας στις εγχώριες υποθέσεις της Ελλάδας είναι «απαράδεκτη», όπως δήλωσε εκπροσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην ιστοσελίδα EURACTIV.com

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Επιτροπής Κάρλος Μάρτιν δήλωσε, ότι «η έλλειψη σεβασμού για την κυριαρχία και η παρέμβαση των άλλων χωρών στις εγχώριες υποθέσεις είναι απαράδεκτη. Η ΕΕ ήταν πάντα σαφής σχετικά με αυτό και αναγνωρίζει την πρόκληση, όπως αποδεικνύεται και από τις πρόσφατες συζητήσεις στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο», πρόσθεσε.

Η τοποθέτηση της Κομισιόν δια του εκπροσώπου της, αποδεικνύει ότι παίρνει ευρύτερες διαστάσεις η κρίση στις σχέσεις Αθήνας - Μόσχας και δεν προβλέπεται να ξεπεραστεί σύντομα.