ΔΙΕΘΝΕΣ
14/01/2020 11:26 EET | Updated 14/01/2020 11:27 EET

Megxit: Όλο το παρασκήνιο της συνάντησης - Γιατί «απέκλεισαν» την Μέγκαν

Τι συζήτησε ιδιαιτέρως ο Χάρι με την βασίλισσα Ελισάβετ και τι του είπε ο πατέρας του, πρίγκιπας Κάρολος.

Η βασίλισσα Ελισάβετ έδωσε τις ευλογίες της στον εγγονό της πρίγκιπα Χάρι και τη σύζυγό του Μέγκαν προκειμένου να ακολουθήσουν, όπως το επιθυμούν, το δικό τους, πιο ανεξάρτητο μέλλον, μετά το πέρας των συνομιλιών που διεξήχθησαν την Δευτέρα, μεταξύ των ανώτερων μελών της βασιλικής οικογένειας.

«Η οικογένειά μου και εγώ υποστηρίζουμε πλήρως την επιθυμία του Χάρι και της Μέγκαν να δημιουργήσουν μια νέα ζωή ως οικογένεια» τονίζει η 93χρονη μονάρχης σε μια ανακοίνωση που εκδόθηκε.

«Αν και θα προτιμούσαμε να παραμείνουν πλήρους απασχόλησης Μέλη της Βασιλικής Οικογένειας, σεβόμαστε και κατανοούμε την επιθυμία τους να ζήσουν μια πιο ανεξάρτητη ζωή ως οικογένεια παραμένοντας αξιότιμο κομμάτι της οικογένειάς μου».

Σύμφωνα με την βρετανική ιστοσελίδα Daily Mail, ο πρίγκιπας Χάρι έφτασε δύο ώρες νωρίτερα στο Σάντριγχαμ για να μιλήσει με την βασίλισσα Ελισάβετ και να δώσει την δική του εκδοχή της ιστορίας.

Η βασίλισσα ήταν εμφανώς απογοητευμένη με την απόφαση του ζευγαριού, όπως φάνηκε και στην χθεσινή της δήλωση, αλλά μετά από ένα δίωρο συζητήσεων σε ήρεμους τόνους  με την Ελισάβετ, τον Κάρολο και τον πρίγκιπα Γουίλιαμ αποφασίστηκε ότι θα χρειαστεί μια μεταβατική περίοδος πριν ο Χάρι και η Μέγκαν αποκοπούν οριστικά από τα βασιλικά τους καθήκοντα.

Η βασίλισσα Ελισάβετ επισήμανε ότι θα υπάρξει μια μεταβατική περίοδος κατά τη διάρκεια της οποίας το ζευγάρι θα περάσει χρόνο στη Βρετανία και τον Καναδά, προσθέτοντας ότι υπάρχει πολλή δουλειά για να γίνει σχετικά με την οριστικοποίηση των μελλοντικών ρυθμίσεων που θα αφορούν το ζευγάρι.

Μάλιστα σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο πατέρας του Χάρι, πρίγκιπας Κάρολος, του εξήγησε πως οι οικονομικοί «πόροι» πλέον θα περιοριστούν κατά πολύ, εξαιτίας της απόφασής του με την σύζυγό του. Μάλιστα, ο Κάρολος φέρεται να του είπε πως περιμένει ότι μέσα από τις φιλανθρωπικές του δραστηριότητες και από το εισόδημα που έχει από το Δουκάτο της Κορνουάλης, θα πληρώνει τους οικογενειακούς λογαριασμούς του.

Το δημοσίευμα αναφέρει επίσης πως τελικά δεν έγινε η τηλεδιάσκεψη με την Μέγκαν Μαρκλ στον Καναδά, καθώς φοβήθηκαν μια οποιαδήποτε ροή των συζητήσεων.

Πηγή από το Παλάτι, ανέφερε πως η απόφαση των συμβούλων της βασίλισσας ήταν να μην γίνει τηλεδιάσκεψη με την Μέγκαν Μαρκλ, καθώς δεν ήταν σίγουροι για το ποιος άλλος μπορεί να άκουγε την συζήτηση, αλλά και γιατί, στην τελική, «πρόκειται για οικογενειακό συμβούλιο και όχι για διάσκεψη μέσω τηλεφώνου».

Μετά το πέρας των συζητήσεων, οι πρίγκιπες Κάρολος, Γουίλιαμ και Χάρι έφυγαν με τρία διαφορετικά αυτοκίνητα, ενώ η Ελισάβετ, «διέταξε» να λυθούν οι όποιες εκκρεμότητες από το προσωπικό της «εντός ημερών» και φέρεται να έδωσε έμφαση στο θέμα του brand «Sussex Royal» και κανόνες που θέλει να μπουν γύρω από διαφημιστικές δραστηριότητες. 

«Θα υπάρχουν αυστηρές οδηγίες για τα brand. Κανείς δεν θέλει να δει το όνομα σε κουτί μαργαρίνης για παράδειγμα», ανέφερε πηγή από το Μπάκιγχαμ.

πηγή: dailymail