ΕΙΔΗΣΕΙΣ
16/09/2015 08:56 EEST | Updated 16/09/2015 08:57 EEST

Συνεχίζεται η κόντρα Μεϊμαράκη – ΕΡΤ

Sooc

Μπορεί οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ να ζήτησαν συγνώμη για το ατόπημα με τον εκδότη της εφημερίδας «Ακρόπολη», Τάκη Μαυρίκο, την ημέρα του ντιμπέιτ, ωστόσο η αντιπαράθεση δείχνει να συνεχίζεται, ύστερα από τα σχόλια του προέδρου της ΝΔ, Ευάγγελου Μεϊμαράκη, το βράδυ της Τρίτης στο Mega, περί «φτηνιάρικης» συμπεριφοράς από τη διοίκηση της ΕΡΤ προεκλογικά.

«Όταν βγήκε ο κ. Καμμένος και με έβριζε, ζήτησα ο ίδιος και πήρα τηλέφωνο για να βγω να απαντήσω και δεν με έβγαλε. Όταν έβγαλε τον κ. Μαυρίκο ζητήσαμε να κάνουμε παρέμβαση και δεν μας έβγαλε. Έχει υπογράψει διαφήμιση με την "Ακρόπολη", ο ένας να διαφημίζει τον άλλον λες και είναι η μεγάλη εφημερίδα. Μας έχει δώσει λιγότερο χρόνο από ότι ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θέλω να τα λέω αυτά, τα θεωρώ πολύ φτηνιάρικα για να τα συζητάω, αλλά δεν περίμενα από τη διοίκηση της ΕΡΤ να συμπεριφερθεί τόσο φτηνιάρικα προεκλογικά»». Ωστόσο τόνισε ότι δεν χρεώνει την εν λόγω συμπεριφορά στον Αλέξη Τσίπρα.

Η διοίκηση της ΕΡΤ αντέδρασε με ανακοίνωσή της, στην οποία υπερασπίζεται την «αμερόληπτη στάση της».

«1. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης του προέδρου των ΑΝΕΛ Πάνου Καμμένου στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων στις 08/09/2015, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελος Μεϊμαράκης ζήτησε να παρέμβει. Ενημερώθηκε ότι δεν είναι επιτρεπτή η διακοπή της συνέντευξης αυτής, η διάρκεια της οποίας προβλέπεται ρητά από την προεκλογική νομοθεσία και την Κοινή Υπουργική Απόφαση που καθορίζει τα σχετικά με το χρόνο και τον τρόπο προβολής των θέσεων των κομμάτων κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Η ΕΡΤ δεσμεύτηκε να δώσει βήμα στον κ. Μεϊμαράκη αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνέντευξης του κ. Καμμένου. Συγκεκριμένα, ζητήθηκε από τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας να είναι έτοιμος στις 22:10 να απαντήσει τηλεφωνικώς. Παραγωγός του Δελτίου τηλεφώνησε στο Γραφείο του κ. Μεϊμαράκη στις 22:11. Όμως από εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας ενημερώθηκε τηλεφωνικά ο Γενικός Διευθυντής Περιεχομένου της ΕΡΤ ότι ο κ. Μεϊμαράκης δεν θα παρέμβει λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεών του.

2. Όπως μας διαβεβαιώνουν οι συντελεστές της εκπομπής ΟΝ ΕΡΤ, ουδέποτε εκπρόσωποι της Νέας Δημοκρατίας ζήτησαν να παρέμβουν σε αυτήν. Επίσης, ουδείς από τη Διοίκηση της ΕΡΤ δέχτηκε ανάλογο αίτημα ή έστω ενημερώθηκε σχετικά.

3. O τρόπος παρουσίασης των πολιτικών αρχηγών του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας στο debate της 14ης Σεπτεμβρίου, ήταν προσδιορισμένος και καταγεγραμμένος από τους εκπροσώπους των δύο κομμάτων. Η σκηνοθετική προσέγγιση εφαρμόστηκε μέχρι κεραίας από τους σκηνοθέτες της ΕΡΤ.

4. Όσον αφορά στα περί μη αναλογικής εκπροσώπησης της Νέας Δημοκρατίας στις ενημερωτικές εκπομπές της ΕΡΤ, ενδεικτικώς αναφέρουμε ότι από τις 28/08/2015 έως και την 08/09/2015 η εκπροσώπηση των δύο κομμάτων έχει ως εξής:

I. ΣΥΡΙΖΑ: 41 εκπρόσωποι

II. Ν.Δ.: 40 εκπρόσωποι.

Άλλωστε, για τα στοιχεία αυτά ενημερώνεται καθημερινά ο αρμόδιος υπουργός και δημοσιοποιούνται στα Μ.Μ.Ε.

5. Τέλος, αναφορικά με τη σύμβαση αμοιβαίας διαφήμισης – πάγια πρακτική σε όλα τα ΜΜΕ- ποσού ύψους 3.000 ευρώ με συγκεκριμένη εφημερίδα, ενημερώνουμε ότι η ΕΡΤ είχε συνάψει με 25 εκδοτικές εταιρείες αντίστοιχες συμβάσεις, τις περισσότερες εκ των οποίων παρέλαβε η σημερινή Διοίκηση».

Sponsored Post