ΔΙΕΘΝΕΣ
23/12/2017 12:00 EET | Updated 23/12/2017 12:00 EET

Μέλος της βασιλικής οικογένειας προσέβαλε την Meghan Markle με ένα έμμεσο, ρατσιστικό σχόλιο

Handout via Getty Images

Ως προσβολή στο πρόσωπο της αρραβωνιαστικιάς του πρίγκιπα Harry, Meghan Markle μεταφράζεται από τον βρετανικό Τύπο το αξεσουάρ που επέλεξε να φορέσει συγγενής της βασίλισσας Ελισάβετ στο προ-χριστουγεννιάτικο πάρτι που παρέθεσε η μονάρχης.

Ο λόγος για την πριγκίπισσα και σύζυγο του εξαδέλφου της βασίλισσας, Michael του Κεντ, συγγραφέα και γαλαζοαίματη με έντονη παρουσία στην κοσμική ζωή του Λονδίνου η οποία μάλιστα στο παρελθόν είχε επικριθεί για ρατσιστικές δηλώσεις σε βάρος των μαύρων- αν και στη συνέχεια ανασκεύασε.

Η πριγκίπισσα λοιπόν, η οποία παραβρέθηκε στο πάρτι, όπως γράφει η Telegraph, επέλεξε να φορέσει μία περίτεχνη καρφίτσα που απεικόνιζε μία μαύρη γυναίκα-πιθανότατα σκλάβα- με το χαρακτηριστικό τουρμπάν που φορούσαν οι γυναίκες αφρικανικής καταγωγής.

POOL New / Reuters

Όπως είναι γνωστό η Meghan Markle είναι μιγάδα, αφού ο πατέρας της είναι λευκός και η μητέρας Αφροαμερικανίδα, συνεπώς η στιλιστική επιλογή της πριγκίπισσα θεωρήθηκε ως προσπάθεια έμμεσης προσβολής της μέλλουσας συζύγου του πρίγκιπα Harry.

Μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε στα ΜΜΕ, εκπρόσωπος της πριγκίπισσας του Κέντ ανέφερε ως η ίδια έχει μετανιώσει και έχει αναστατωθεί για την προσβολή προς την Markle ωστόσο το κακό είχε γίνει αφού το όλο θέμα πήρε μεγάλες διαστάσεις και στα social media, ιδιαίτερα μάλιστα αφού η ηθοποιός έχει γίνει δεκτή με ενθουσιασμό από τους υπηκόους τους βασιλικής οικογένειας και όλοι περιμένουν τη γαμήλια τελετή.