Μην ανησυχείτε, λέει ο Πέτσας στους πολίτες για τις τουρκικές προκλήσεις

«Έχουμε μαζί μας το Διεθνές Δίκαιο, Συμμάχους και δύναμη να υπερασπιτούμε τα εθνικά μας δικαιώματα»
Pacific Press via Getty Images

«Πέραν των δηλώσεων χρειάζονται ενέργειες για αποκλιμάκωση από την Τουρκία», διαμήνυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 και επανέλαβε ότι δεν υπάρχει φόβος για θερμό επεισόδιο. Τόνισε πως «οι πολίτες δεν πρέπει να ανησυχούν γιατί έχουμε μαζί μας το διεθνές δίκαιο, συμμάχους και τη δύναμη να προασπίσουμε τα εθνικά δικαιώματα».

Επίσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, στην τηλεοπτική του συνέντευξη τόνισε ότι η χώρα κάνει τις απαραίτητες διπλωματικές κινήσεις και σημείωσε πως «το ζήτημα που απασχολεί Ελλάδα - Τουρκία είναι της υφαλοκρηπίδας αλλά δεν έχει λυθεί στη Χάγη γιατί δεν δέχθηκε η ’Αγκυρα».

Ο κ. Πέτσας ανέφερε ακόμη πως «η Χάγη είναι μακριά καθώς θα πρέπει να προχωρήσουν τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης και να υπογραφεί στη συνέχεια συνυποσχετικό».

Τέλος, ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την Ιταλία και την υπογραφή του EastMed» σημειώνονατς πως ο Ιταλός πρωθυπουργός δεν θα παραστεί στις 2 Ιανουρίου λόγω του προγράμματος του.

Τηλεφωνική επικοινωνία Τσαβούσοβλου-Δένδια

Νωρίτερα ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο υπουργός Εξωτερικών πραγματοποιεί ιδιωτική επίσκεψη στην Κωνσταντινούπολη, όπου αύριο Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου θα παραστεί στην Πατριαρχική Θεία Λειτουργία των Χριστουγέννων, στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου.

Στη συνέχεια ο κ. Δένδιας θα γίνει δεκτός στο Οικουμενικό Πατριαρχείο από τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως κ.κ. Βαρθολομαίο.