Μήνυμα σε μπουκάλι έσωσε οικογένεια που είχε παγιδευτεί σε καταρράκτη

Στο πράσινο μπουκάλι χάραξαν και τη λέξη «βοήθεια», πριν το ρίξουν στα νερά του ποταμού.
© Hans Barten via Getty Images

Μια τριμελής οικογένεια που παγιδεύτηκε σε καταρράκτη διασώθηκε μετά από την σοφή επιλογή τους να πετάξουν ένα μπουκάλι με μήνυμα SOS στα νερά.

Ο Κέρτις Γουίτσον, η σύντροφός του και ο 13χρονος γιος του είχαν ταξιδέψει να επισκεφτούν έναν ποταμό της Καλιφόρνια τον Ιούνιο. Είχαν σχεδιάσει να περάσουν ένα φαράγγι με τελικό προορισμό ένα κάμπινγκ και για αυτό είχαν μαζί τους και ένα σχοινί που βοηθούσε την προσβασιμότητά τους μέχρι εκεί.

Για κακή τους τύχη, όμως, το σχοινί έσπασε σε ψηλό τμήμα του φαραγγιού που είχε ύψος 15 μέτρων. Δεν μπορούσαν ούτε να σκαρφαλώσουν, ούτε να κάνουν κάτι άλλο. Είχαν παγιδευτεί. Δεν είχαν σήμα στα τηλέφωνά τους, ούτε κάποιον άλλον τρόπο επικοινωνίας.

«Τρόμαξα όταν συνειδητοποίησα ότι ο όγκος του νερού ήταν πάρα πολύ επικίνδυνος για να διασχίσουμε τον καταρράκτη. Ένα λάθος βήμα ή μια εσφαλμένη απόφαση θα μπορούσε να αποβεί μοιραία» τόνισε ο Γουίτσον στο CNN. Έτσι, σκέφτηκε να γράψει μήνυμα SOS σε ένα κομμάτι χαρτί από δελτίο παραγγελίας. «Είμαστε κολλημένοι στον καταρράκτη. Φέρτε βοήθεια, σας παρακαλώ» έγραψε.

Στο πράσινο μπουκάλι χάραξαν και τη λέξη «βοήθεια», πριν το ρίξουν στα νερά του ποταμού. Δύο πεζοπόροι βρήκαν το μπουκάλι και ειδοποίησαν τους διασώστες, οι οποίοι εντόπισαν την οικογένεια καλά στην υγεία της.

Το απίστευτο συμβάν εκτυλίχθηκε στις 15 Ιουνίου, αλλά έγινε γνωστό τις τελευταίες ημέρες.

Πηγή: BBC