ΔΙΕΘΝΕΣ
26/01/2020 12:37 EET | Updated 26/01/2020 12:46 EET

Μήνυση στα Zara κάνει επώνυμη εταιρεία ρούχων - Κατηγορούνται για αντιγραφή

Και ίσως αναγκαστεί να πληρώσει ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό.

J2R via Getty Images
Berlin: Zara shop in the of Berlin, Germany

Τα δημοφιλή τζιν με τα φερμουάρ φαίνεται πως «έκλεψε» η εταιρεία ρούχων Zara, από αντίπαλη εταιρεία, την Amiri. Η δεύτερη διεκδικεί αποζημίωση 3 εκατομμυρίων δολαρίων σε αμερικανικό περιφερειακό δικαστήριο της Καλιφόρνια. 

«Επειδή τα τζιν της Zara μιμούνται στενά τα διακριτικά των τζιν MX2, οι πράξεις της Zara δημιουργούν την πιθανότητα ότι το  AMIRI MX2 δεν θα χρησιμεύσει πλέον ως μοναδικό αναγνωριστικό των τζιν του ενάγοντος στους καταναλωτές, τόσο στις ΗΠΑ όσο και στο εξωτερικό», αναφέρει στη σχετική μήνυση η εταιρεία.

Τα τζιν της AMIRI- που κοστίζουν- 1.150 δολάρια- κυκλοφόρησαν στα ράφια πέρυσι.

«Σχεδόν κάθε διακριτικό του τζιν Zara Combination Skinny Biker jeans έχει ως στόχο να μιμηθεί τα τζιν της AMIRI MX2», λέει από μέρους της η Amiri.

« Η κατώτερη ποιότητα των τζιν Zara θα αμαυρώσει τη φήμη για τη οποία η AMIRI εργάστηκε πολύ σκληρά και έχει ξοδέψει εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια σε προωθήσεις και διαφήμιση», συνεχίζει η εταιρεία.


Η Inditex, στην ιδιοκτησία των οποίων περιλαμβάνονται και τα Ζara, έχουν πολλάκις κατηγορηθεί για αντιγραφές. Πάντως, για εν λόγω τζιν έχουν αφαιρεθεί ήδη από το ηλεκτρονικό κατάστημα. Δεν υπάρχει επίσημη απάντηση για την μήνυση. 

 

(Με πληροφορίες από The Fashion Law