ΔΙΕΘΝΕΣ
10/07/2019 15:55 EEST | Updated 10/07/2019 16:02 EEST

Μήνυσε τον κόκορα του γείτονα γιατί λαλούσε πολύ - Και το δικαστήριο τον δικαίωσε

Και έπεσε και τσουχτερό πρόστιμο.

Jose A. Bernat Bacete via Getty Images

Οι σχέσεις μεταξύ γειτόνων είναι πάντοτε δύσκολες και συχνά καταλήγουν σε μηνύσεις μεταξύ τους. Όμως η έκβαση μίας μήνυσης για διατάραξη ησυχίας στη Ζυρίχη αναδεικνύει και τις πρόσθετες δυσκολίες που παρουσιάζονται όταν κάποιος έχει ζώα. Εν προκειμένω ο μηνυτής κατέφυγε στη δικαιοσύνη κατά ενός κόκορα που δεν τον άφηνε να κοιμηθεί και ανήκε φυσικά στον γείτονά του.  

Ο μηνυτής κατέγραψε τους ήχους που έκανε ο κόκορας και την συχνότητά τους. Όπως φάνηκε ο κόκορας είχε φτάσει στο σημείο να λαλάει έως και σε 44 φορές μέσα την ημέρα ασχέτως εάν ήταν μέρα ή νύχτα. Με βάση μίας ειδικής εφαρμογής μετρήθηκε, επίσης, η ένταση του ήχου, η οποία έφθανε τα 84 ντεσιμπέλ, πολύ παραπάνω από τα ανεκτά όρια για τα ανθρώπινα αυτιά. 

Η απόφαση κατά του κόκκορα ήταν «καταπέλτης». Πλέον, θα του επιτρέπεται να ασκεί τις φωνητικές χορδές του μόνο σε συγκεκριμένες ώρες: Από τις 8:00 έως τις 22:00 τις καθημερινές και από τις 9:00 έως τις 22:00 τις αργίες. 

Και ο ιδιοκτήτης του όμως καλείται να πληρώσει «τσουχτερό» πρόστιμοκαι στο εξής θα πρέπει να κρατά τον κόκκορά του μέσα σε κλειστό στάβλο, ο οποίος θα πρέπει να μονωθεί κατάλληλα, ώστε το λάλημά του να μην ενοχλεί τα ευαίσθητα αυτιά των γειτόνων του.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)