ΔΙΕΘΝΕΣ
13/02/2016 03:26 EET | Updated 13/02/2016 06:41 EET

Μέρκελ: Και επί ανατολικής Γερμανίας, τα σύνορα φυλάσσονταν ακόμα καλύτερα

ASSOCIATED PRESS
German Chancellor Angela Merkel smiles during a joint news conference with the Prime Minister of Poland, Beata Szydlo, as part of a meeting at the chancellery in Berlin, Germany, Friday, Feb. 12, 2016. (AP Photo/Michael Sohn)

Σαρκαστική απάντηση σε όσους υποστηρίζουν ότι «υπήρχε ζωή και πριν από τη Σένγκεν» έδωσε η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, λέγοντας ότι υπήρχε και πριν από την γερμανική επανένωση- «εκεί τα σύνορα φυλάσσονταν ακόμη καλύτερα».

 

Το τελευταίο διάστημα συμβαίνει συχνά «να μου λένε άνθρωποι ότι ‘υπήρχε ζωή και πριν από την Σένγκεν'. Και τους απαντώ ‘Ναι, υπήρχε ζωή και πριν από την γερμανική επανένωση - εκεί τα σύνορα φυλάσσονταν ακόμη καλύτερα», δήλωσε η κυρία Μέρκελ χθες το βράδυ, κατά την διάρκεια επίσημου δείπνου που παρέθεσε στον Βρετανό Πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον ενώπιον 400 ατόμων στο Δημαρχείο του Αμβούργου. Η καγκελάριος απηύθυνε δε για μία ακόμη φορά έκκληση προς όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ να συμβάλουν προκειμένου να εξευρεθεί κοινή ευρωπαϊκή λύση στο ζήτημα της προσφυγικής πολιτικής και στην επιτόπου αντιμετώπιση των αιτίων της προσφυγικής ροής.

Η ίδια αναγνώρισε ότι ο δρόμος που προτείνει είναι «επίπονος», αλλά τόνισε ότι το να τον ακολουθήσει κανείς αποτελεί «ζήτημα ανθρωπιάς και θέμα για το μέλλον της Ευρώπης» και εξέφρασε την αισιοδοξία της για μια συμφωνία στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής την επόμενη εβδομάδα. «Η ικανότητα της ΕΕ να βρίσκει κοινές απαντήσεις» αποτελούσε πάντα τη δύναμή της, δήλωσε και εμφανίστηκε πεπεισμένη ότι θα συμβεί και τώρα το ίδιο, όπως και στην περίπτωση, επισήμανε, του βρετανικού δημοψηφίσματος για την παραμονή της χώρας στην ΕΕ.

 

(με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Sponsored Post