Οίκος ανοχής με κούκλες: Άλλη μια μορφή πορνογραφίας ή θεραπεία; (NSFW)

Η Ισπανία απέκτησε τον δεύτερο οίκο ανοχής που έχει αποκλειστικά sex dolls. Είναι στην Μαδρίτη και η El Pais έκανε ένα αφιέρωμα για τη νέα μόδα που εξαπλώνεται με γρήγορους ρυθμούς.

Τελικά πρόκειται για άλλη μια μορφή σεξουαλική εμπορευματοποίηση, δηλαδή απλά ακόμη ένα είδος πορνογραφίας ή πρόκειται για θεραπεία στη μοναχικότητα ή σε σεξουαλικές διαταραχές;

Τέτοιου είδους οίκοι ανοχής έχουν ανοίξει στη Βαρκελώνη, στη Βρετανία, στο Παρίσι και πρόσφατα στην Ιταλία (στο Τορίνο) που όμως έκλεισε 9 ημέρες μετά το άνοιγμά του, καθώς οι αρχές πίστευαν ότι δεν τηρήθηκαν οι κανόνες υγιεινής.

Ωστόσο η κοινωνία και οι ειδικοί έχουν διχαστεί για τη χρησιμότητά τους.

Ο Ντάνιελ Γκαρσία, ο ιδιοκτήτης του Luxury Agency Dolls, που είναι ο πρώτος οίκος ανοχής για sex dolls στη Μαδρίτη, υπερασπίζεται την επιχείρησή του, λέγοντας ότι οι κούκλες του σεξ δεν είναι παρά ένα ακόμη sex toy.

«Πολλοί λένε ότι είναι απλά ένας δονητής, αλλά δεν ισχύει γιατί σχετίζεται με την παράνομη βιομηχανία του σεξ» λέει η Κάθριν Ρίτσαρντσον, καθηγήτρια για την Ηθική στα Ρομπότ και την Τεχνητή Νοημοσύνη, στο πανεπιστήμιο De Montfort του Λέστερ, στη Μεγάλη Βρετανία. «Αν ζούσαμε σε μια κοινωνία χωρίς πορνεία ή πορνογραφία, δεν θα είχα πρόβλημα με τις κούκλες του σεξ», λέει η καθηγήτρια, που υποστηρίζει ότι αυτές οι κούκλες προωθούν ακόμη πιο πολύ την εμπορευματοποίηση του γυναικείου σώματος. Χαρακτηρίζει δε γελοίο το επιχείρημα ότι με τις κούκλες του σεξ μειώνεται η πορνεία, αφού όπως φαίνεται δεν υπάρχει καμία μείωση, απλά προστέθηκε άλλη μια επιλογή για τους άντρες που πληρώνουν για το σεξ.

Αντίθετα, η Μάρλις Γκονζάλες, αντιπρόεδρος των Σεξολόγων Χωρίς Σύνορα ανησυχεί ότι η κοινωνία τείνει προς μια ρομποτική σεξουαλικότητα, που φέρνει ακόμη περισσότερη αποξένωση στις ανθρώπινες σχέσεις, αλλά εκτιμά ότι οι κούκλες του σεξ θα μπορούσαν να έχουν και θεραπευτικά αποτελέσματα.

Προσοχή! NSFW περιεχόμενο.