ΔΙΕΘΝΕΣ
20/11/2019 13:32 EET

Μυστήριο στη Γαλλία: Σκυλιά σκότωσαν έγκυο κατά τη διάρκεια κυνηγιού σε δάσος

Η υπόθεση διερευνάται ως ανθρωποκτονία.

ELISA PILARSKI/FACEBOOK
ELISA PILARSKI/FACEBOOK

Μία έγκυος σκοτώθηκε από σκυλιά σε δάσος της βόρειας Γαλλίας, όπου λάμβανε χώρα κυνήγι με κυνηγόσκυλα, ανέφεραν οι αρχές, σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC.

Το πτώμα της Ελίζα Πιλάρσκι, 29 ετών, η οποία έβγαζε βόλτα τα δικά της σκυλιά, βρέθηκε κοντά στην πόλη Βιγιέρ- Κοτερέ. Η 29χρονη βρήκε τον θάνατο μετά από «πολλαπλά δαγκώματα σκύλου στα άνω και κάτω άκρα και στο κεφάλι» είπε ο εισαγγελέας Φρεντερίκ Τριν.

 

 

Η αστυνομία ανέφερε ότι γίνονται τεστ σε 93 σκύλους και ότι έχει αρχίσει έρευνα για ανθρωποκτονία. Τα τεστ αυτά, στο πλαίσιο των οποίων συγκρίνονται νέα δείγματα DNA με δείγματα από την Πιλάρσκι, έχουν σκοπό να εξακριβωθεί ποια ζώα ήταν υπεύθυνα για την επίθεση και σε ποιον ανήκαν.

Μεταξύ των ζώων που εξετάζονται είναι και πέντε σκυλιά που ανήκαν στην ίδια- η οποία ήταν έγκυος έξι μηνών όταν βρήκε τον θάνατο. Η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε ότι είχε δαγκωθεί στο κεφάλι, τον κορμό και τα χέρια, με αποτέλεσμα ακατάσχετη αιμορραγία και μεγάλη απώλεια αίματος.

 

 

Σύμφωνα με την εισαγγελία, η Πιλάρσκι έκανε βόλτα στο δάσος Ρετς, περίπου 80 χλμ βορειοανατολικά του Παρισιού, το Σάββατο, όταν τηλεφώνησε στον σύντροφό της και του είπε ότι φοβόταν ότι θα δεχόταν επίθεση από μια αγέλη σκύλων. Ο ίδιος μετέβη στην περιοχή, όπου φέρεται να ακολούθησε τα ουρλιαχτά ενός από τα δικά της σκυλιά και να βρήκε το πτώμα της.

Οι δυο της ζούσαν σε ένα σπίτι κοντά στο δάσος. Αφού ανακάλυψε το πτώμα, ο σύντροφός της ζήτησε τη βοήθεια ενός γείτονα, ο οποίος κάλεσε την αστυνομία.

 

 

Η αγέλη των σκύλων κυνηγούσε ελάφια στο δάσος, έγραψε την Τρίτη η τοπική εφημερίδα Le Courrier Picard. Ένα άτομο που είχε να κάνει με το κυνήγι, η Άντζελα βαν ντεν Μπέργκε, επιβεβαίωσε ότι το Σάββατο είχε λάβει χώρα μια δραστηριότητα, αλλά, όπως είπε στην ιστοσελίδα L’Union, «από όσο γνωρίζουμε, το τραγικό δυστύχημα που συνέβη δεν είχε σχέση ούτε με τα σκυλιά μας, ούτε με το κυνήγι με τα σκυλιά».

 

 

Η Γαλλίδα ηθοποιός Μπριζίτ Μπαρντό, πρόεδρος ενός ιδρύματος για την προστασία των ζώων, ζήτησε από τις γαλλικές αρχές να «παγώσουν» όλες τις άδειες κυνηγιού της σεζόν. Ωστόσο η γαλλική ένωση κυνηγών επέμεινε πως δεν υπάρχουν στοιχεία περί «εμπλοκής κυνηγόσκυλων στον θάνατο αυτής της γυναίκας».

Sponsored Post