ΚΟΙΝΩΝΙΑ
10/12/2015 03:42 EET | Updated 10/12/2015 03:42 EET

Περισσότεροι από 2.000 μετανάστες μεταφέρθηκαν από την Ειδομένη στην Αθήνα

Sooc

Αργά το απόγευμα της Τετάρτης άρχισαν να καταφθάνουν τα λεωφορεία με τους μετανάστες από την Ειδομένη στο κλειστό γήπεδο του τάε κβον ντο στο Παλαιό Φάληρο.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της Διεθνούς Αμνηστίας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, Γιώργος Κοσμόπουλος, ο κόσμος είναι αρκετός και το γήπεδο έχει αρχίσει να γεμίζει. Ο χώρος θερμαίνεται, υπάρχει φαγητό και κουβέρτες, ενώ δημιουργείται ξεχωριστός χώρος για τις οικογένειες.

Μέλη του Ερυθρού Σταυρού, της Υπηρεσίας Πρώτης Υποδοχής, πρόσκοποι και άλλοι υποδέχονται τους μετανάστες, η μεταφορά των οποίων θα συνεχιστεί κατά τη διάρκεια της νύχτας μέχρι να έρθουν και τα 46 λεωφορεία που ξεκίνησαν το πρωί από την Ειδομένη, στα οποία επιβιβάστηκαν πάνω από 2.000 άνθρωποι.

Ο Γιώργος Κοσμόπουλος ενημέρωσε το Aθηναϊκό Πρακτορείο πως προς το παρόν δεν υπάρχουν καταγγελίες για κακομεταχείριση μεταναστών. Πρόσθεσε, όμως, πως δεν κατανοεί γιατί έπρεπε να απομακρυνθούν οι δημοσιογράφοι και κυρίως οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, ιδιαίτερα αυτές που παρείχαν ιατρική βοήθεια, από το χώρο κατά τη διάρκεια της επιχείρησης της αστυνομίας.

Μέρος των μεταφερθέντων μεταναστών θα οδηγηθεί και στις εγκαταστάσεις του Ελληνικού, ενώ σήμερα, Πέμπτη, είναι πιθανό να ανοίξουν και άλλοι χώροι φιλοξενίας.

Υπενθυμίζεται, πως οι μετανάστες βρίσκονταν σχεδόν τρεις εβδομάδες στην Ειδομένη, ευελπιστώντας να τους επιτραπεί η είσοδος στην Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας.

(Μερ πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)