ΚΟΙΝΩΝΙΑ
05/10/2015 12:36 EEST | Updated 05/10/2015 13:03 EEST

Refugees Welcome: Διαδικτυακή πλατφόρμα βοηθά όσους επιθυμούν να φιλοξενήσουν πρόσφυγες στα σπίτια τους

Sooc

Στα πλαίσια του κινήματος «Refugees Welcome» για την υποδοχή των προσφύγων στην Ευρώπη, μια Ελληνίδα ονόματι Χριστίνα Ψαρρά δημιούργησε μια διαδικτυακή πλατφόρμα για την διευκόλυνση των πολιτών που επιθυμούν να φιλοξενήσουν πρόσφυγες στο σπίτι τους. Στο πλευρό της βρίσκεται η Όλγα Θεοδωρικάκου, ο Στάθης Καρκαντώνης και η Ελένη Καρακίτσιου.

Με μια απλή και γρήγορη εγγραφή στο refugees-welcome.gr, κάποιος μπορεί να έρθει σε επαφή με προτεινόμενους πρόσφυγες και, εάν υπάρχει χημεία, να τους φιλοξενήσει στο σπίτι του. Είναι σημαντικό οι ενδιαφερόμενοι να διαθέτουν κάποιο άδειο υπνοδωμάτιο στο σπίτι για τουλάχιστον ένα μήνα, ενώ προβλέπεται και μικρή οικονομική στήριξη για την κάλυψη του κόστους του ενοικίου.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε πως η ιδέα ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2014 στη Γερμανία και την Αυστρία, όπου εφαρμόζεται με ιδιαίτερη επιτυχία. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της πλατφόρμας ή να αποστείλετε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο contact@refugees-welcome.gr . Επίσης, ανεξάρτητα από το εάν επιθυμείτε να φιλοξενήσετε έναν πρόσφυγα, μπορείτε πάντα να στηρίξετε οικονομικά την ΜΚΟ «Refugees Welcome» με μια δωρεά στον τραπεζικό λογαριασμό IBAN FR76 3000 3012 5100 0372 6648 919 BIC SOGEFRPP.

Διαβάστε επίσης:

Sponsored Post