ΕΙΔΗΣΕΙΣ
20/04/2016 13:28 EEST | Updated 20/04/2016 13:34 EEST

Η Ύπατη Αρμοστεία για τις μαρτυρίες των επιζώντων προσφύγων του ναυαγίου ανοιχτά της Λιβύης

ASSOCIATED PRESS
In this March 29, 2016 picture German Navy sailors and Special Forces from Finland help migrants prior to board the German combat supply ship 'Frankfurt am Main' during o EUNAVFOR MED Operation Sophia in the Mediterranean Sea off the coast of Libya . (AP Photo/Matthias Schrader)

Εκατοντάδες άνθρωποι εκτιμάται ότι έχασαν την ζωή τους στα νερά της Λιβύης την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με μαρτυρίες μεταναστών και προσφύγων.

Εάν οι πληροφορίες, τις οποίες μετέδωσε η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, επιβεβαιωθούν, τότε οι άνθρωποι που έχασαν την ζωή τους στη Μεσόγειο από την αλλαγή του νέου έτους θα ξεπεράσουν τους 1.000. Πρόκειται για αριθμό μεγαλύτερο από το ένα τέταρτο του αριθμού των ανθρώπων που πνίγηκαν στη λεκάνη της Μεσογείου το 2015.

Όπως ανέφερε η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, 41 περίπου πρόσφυγες και μετανάστες που διέσωσε ένα εμπορικό πλοίο στα ανοιχτά της Λιβύης δήλωσαν ότι έγιναν μάρτυρες ενός από τα μεγαλύτερα ναυάγια του 2016.

Οι ίδιοι είχαν επιβιβαστεί σε μικρή λέμβο που θα τους μετέφερε από ακτή της Λιβύης στην Ιταλία, όταν πλησίασαν μια μεγαλύτερη λέμβο στα ανοιχτά της χώρας. Τότε, οι διακινητές προσπάθησαν να μεταφέρουν ορισμένους πρόσφυγες από τη μικρή λέμβο στη μεγάλη, παρόλο που στην δεύτερη βρίσκονταν ήδη περίπου 500 άτομα.

«Εξαιτίας του συνωστισμού, η μεγάλη βάρκα βούλιαξε», δήλωσε η Ύπατη Αρμοστεία.

Οι 41 πρόσφυγες και μετανάστες βρίσκονταν ακόμα στη μικρή βάρκα και έτσι κατάφεραν να επιζήσουν. Όπως αναφέρει ο Guardian, ένα εμπορικό πλοίο που περνούσε από το σημείο τους διέσωσε και τους μετέφερε στην Ελλάδα.

Sponsored Post