ΔΙΕΘΝΕΣ
24/12/2017 18:03 EET

«Μετασεισμοί» στη διεθνή βιομηχανία μόντελινγκ από τον μυστηριώδη θάνατο νεαρού μοντέλου στη Μαλαισία

Άγνωστες οι συνθήκες του θανάτου της Ιβάνα Σμιτ

FACEBOOK/IVANAVANABANANAXOX

Αίσθηση και προβληματισμό έχει προκαλέσει στη διεθνή βιομηχανία μόντελινγκ ο μυστηριώδης θάνατος της Ιβάνα Σμιτ νωρίτερα μέσα στον μήνα στη Μαλαισία: Η 18χρονη από την Ολλανδία, μοντέλο στο επάγγελμα, βρέθηκε νεκρή μετά από πτώση από ύψος 20 ορόφων στην Κουάλα Λουμπούρ- και οι συνθήκες του θανάτου της παραμένουν ακόμα άγνωστες.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC, η Σμιτ έπεσε γυμνή από ένα μπαλκόνι 20ού ορόφου, το οποίο ανήκε σε διαμέρισμα όπου είχε πάει (όπως αναφέρθηκε) με ένα ζευγάρι ύστερα από ένα πάρτι. Οι αρχές είπαν στους γονείς της πως δεν υπήρχαν υποψίες για εγκληματική ενέργεια, αν και οι έρευνες συνεχίζονται. Επίσης, το ολλανδικό υπουργείο Εξωτερικών είπε στο BBC πως έχει έρθει σε επαφή με την Ιντερπόλ για την υπόθεση- και η οικογένεια επιδίδεται σε προσπάθεια συγκέντρωσης χρημάτων μέσω crowdfunding για τη συγκέντρωση χρηματοδότησης για ανεξάρτητη έρευνα.

 

 

Ο θάνατος της Σμιτ έχει προκαλέσει αίσθηση στον κόσμο του μόντελινγκ, καθώς δεν είναι λίγα τα μοντέλα που αναφέρουν ότι τέτοια πράγματα συμβαίνουν συχνά.

 

FACEBOOK/IVANAVANABANANAXOX

 

Η Σμιτ είχε περάσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της στη Μαλαισία, μεγαλώνοντας με τους παππούδες της στο Πενάνγκ, όπου και άρχισε να εργάζεται ως μοντέλο στα 13 της. Μετά από μερικά χρόνια με τους γονείς της στην Ολλανδία, επέστρεψε στη Μαλαισία και τον προηγούμενο μήνα μετακόμισε στην Κουάλα Λουμπούρ, όπου εργαζόταν ως freelancer (όχι με πρακτορείο).

 

 

Δεν έχουν γίνει γνωστές πολλές λεπτομέρειες γύρω από τον θάνατό της: Όπως έχει αναφερθεί, πήγε με ένα μεγαλύτερης ηλικίας ζευγάρι στο διαμέρισμά τους, και από εκεί έπεσε στο κενό τις πρώτες πρωινές ώρες. Το πτώμα της βρέθηκε το απόγευμα σε ένα μπαλκόνι του 6ου ορόφου, σύμφωνα με αναφορές ΜΜΕ, και στο αίμα της ανιχνεύθηκαν αλκοόλ και ναρκωτικά. Η οικογένειά της, που μετέβη στη Μαλαισία, είπε ότι υπήρχαν σημάδια στον λαιμό της.

 

 

Όσον αφορά στο ζευγάρι, είναι ξένοι και σε βάρος τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για ναρκωτικά και είναι έξω με εγγύηση. Φέρονται να είπαν στην αστυνομία ότι κοιμούνταν όταν η Ιβάνα έπεσε στο κενό, και ότι αργότερα πήγαν το παιδί τους στο σχολείο, χωρίς να έχουν αντιληφθεί τον θάνατό της.

Το συμβάν είχε ως αποτέλεσμα «μπαράζ» από εκκλήσεις για να αλλάξουν πράγματα στη βιομηχανία, και πολλοί είναι αυτοί που κάνουν δημοσιεύσεις στα social media με το hashtag #truthforivana.