ΔΙΕΘΝΕΣ
01/08/2019 09:41 EEST | Updated 01/08/2019 10:17 EEST

Σάλος με μητέρα στο facebook που ζητά οι ενήλικες χωρίς παιδιά να μην επιτρέπονται στην Disney World

Ο χυδαίος μισογυνισμός, που παρατηρείται στο ποστ δεν είναι καθόλου αστείος.

MonicaNinker via Getty Images

Μια μητέρα ενός τρίχρονου παιδιού δημοσίευσε στο Facebook ένα ποστ, όπου οργισμένη, ζητά από την Disney World να απαγορεύσει σε ανθρώπους χωρίς παιδιά να εισέρχονται στο πάρκο. Και όλα αυτά, επειδή η ουρά στην οποία περίμενε για να αγοράσει ένα κουλουράκι στο παιδί της- ήταν τεράστια.

Ο τόνος στην διαμαρτυρία της, οι χαρακτηρισμοί της και οι απόψεις της προκαλούν, ωστόσο, ένα τεράστιο προβληματισμό.

Αυτό που αγνοεί η διαμαρτυρόμενη είναι πως η Disney World προσφέρει σε όλα τα πάρκα της,  υπηρεσίες που προορίζονται για όλες τις ηλικιακές ομάδες, όπως σουίτες για νεόνυμφους, πολυτελή καταστήματα, γήπεδα γκολφ, μασάζ για ζευγάρια και πολλά άλλα.

Αν και κάποιος μπορεί να κάνει όλες αυτές τις δραστηριότητες μαζί με τα παιδιά του, δεν διαφημίζονται ως δραστηριότητες που μπορεί να κάνει μια οικογένεια. Μάλιστα, υπάρχει και αναλυτικός οδηγός για ενήλικες όπου περιγράφει όλα τα αξιοθέατα τα οποία μπορούν να απολαύσουν τα ζευγάρια που δεν έχουν παιδιά.

Ακόμα και ο ίδιος ο Walt Disney κατέστησε απολύτως σαφές ότι η Disney δημιουργήθηκε για να διαδώσει χαρά σε όλους, ανεξαρτήτως την ηλικία και την... οικογενειακή τους κατάσταση.

Ας παραβλέψουμε για λίγο το περιεχόμενο του ποστ και ας ξεχάσουμε όλα όσα αναφέρει η συγκεκριμένη μητέρα. Το πρόβλημα τίθεται στον σεξιστικό τόνο που επικρατεί σε όλο το κείμενο καθώς και στις απόψεις της οι οποίες μπορεί να αποτελέσουν ένα ιδιαίτερο επιζήμιο παράδειγμα για τον γιο της.

Σύμφωνα μάλιστα με ένα άρθρο της Washington Post, τα παιδιά μαθαίνουν να υποτιμούν τις γυναίκες μέσω του παραδείγματος που θέτουν οι γονείς τους. Εάν παραδείγματος χάριν, οι γιοι επαινούνται για την επιθετικότητά τους ή τα κορίτσια τιμωρούνται για αυτήν, τα παιδιά αρχίζουν να απορροφούν τις επιβαλλόμενες διαφορές φύλου ως γενετικά αδιαμφισβήτητες.

Παρομοίως, η συγκεκριμένη μητέρα που παραπονιέται για τις γυναίκες χωρίς παιδιά στο Facebook διαδίδει την αντίληψη, πως, οι γυναίκες έχουν αξία μόνο εφόσον γίνουν μητέρες.

abalcazar via Getty Images

Μπορεί η ιδέα με τους ενήλικες χωρίς παιδιά να μην επιτρέπονται στα πάρκα να είναι γελοία, ο χυδαίος μισογυνισμός, όμως, που παρατηρείται στο ποστ δεν είναι καθόλου αστείος.

πηγή: Business Insider