ΠΟΛΙΤΙΚΗ
27/06/2020 16:58 EEST

Μητσοτάκης: Αναζητούμε τρόπους για αύξηση της συνδρομής του κράτους στην απεξάρτηση

Αύξηση στο 90% του ποσοστού επιδότησης του κόστους απασχόλησης επιχειρήσεις που προσλαμβάνουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Eurokinissi
.

«Η κυβέρνηση έχει ήδη μεριμνήσει ώστε ο ΟΑΕΔ να αυξήσει στο 90%, από το 70%, το ποσοστό επιδότησης του κόστους απασχόλησης για επιχειρήσεις που προσλαμβάνουν υπαλλήλους που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και έχει αυξηθεί το μέγιστο ποσό μηνιαίας επιχορήγησης» αναφέρεται σε tweet του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, σχετικά με συνάντηση που είχε με απεξαρτημένους την Παρασκευή.

«Χθες, Παγκόσμια Ημέρα κατά της χρήσης ναρκωτικών ουσιών, συναντήθηκα με πολίτες που έχουν βγει νικητές στον αγώνα με τα ναρκωτικά. Συζητήσαμε τρόπους να βελτιωθεί η πρόληψη, να αυξηθεί η συνδρομή του κράτους στην απεξάρτηση, να ενισχυθούν προγράμματα επαγγελματικής αποκατάστασης» ανέφερε σχετικά.

Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, κάθε εξαρτημένος δίνει τεράστιο προσωπικό αγώνα για να νικήσει τα ναρκωτικά: «Το κουράγιο των ανθρώπων που ξεπέρασαν τεράστιες δυσκολίες πρέπει να αναδειχθεί ως παράδειγμα προς μίμηση».