Μητσοτάκης από Πάτρα: Χρειαζόμαστε καθαρές λύσεις. Στόχος μας η αυτοδύναμη Ελλάδα με πρώτο ρόλο στη ΝΔ

Μεγάλα έργα αλλάζουν την εικόνα όλης της δυτικής Ελλάδος – Αρχές του 2025 έτοιμος ο νέος δρόμος Πατρών – Πύργου.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του σε κομματική εκδήλωση της ΝΔ στην Πάτρα
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του σε κομματική εκδήλωση της ΝΔ στην Πάτρα
Eurokinissi

«Σταθερότητα, συνέχεια και συνέπεια είναι τα μεγάλα μας όπλα στις εκλογές» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Πάτρα, υπογραμμίζοντας ότι στοχεύει σε μία «γαλάζια» Αχαΐα.

Ο πρωθυπουργός, που πραγματοποιεί διήμερη περιοδεία στην περιοχή, κατά την ομιλία του σε κομματική εκδήλωση της ΝΔ, στάθηκε στην πρόοδο που σημειώνει η χώρα δίνοντας έμφαση στην υλοποίηση των προεκλογικών του δεσμεύσεων, όπως στο γεγονός ότι πλέον οι πολίτες πληρώνουν λιγότερους φόρους και εισφορές, στην αύξηση της απασχόλησης, στην αύξηση του κατώτατου μισθού, στην στήριξη που δίνει στην κοινωνία η κυβέρνηση μέσα στην ενεργειακή κρίση με επιδότηση των λογαριασμών ρεύματος και θέρμανσης.

«Ως προς το καλάθι του νοικοκυριού που ήδη ρίχνει τις τιμές σε προϊόντα, είναι ένα μέτρο το οποίο τώρα σπεύδουν να το εφαρμόσουν και άλλες χώρες. Προφανώς δεν αφορά τους αριστερούς του χαβιαριού ή τους σοσιαλιστές της σαμπάνιας. Ενδιαφέρει όμως το μέσο Έλληνα. Με αυτούς και με το καλάθι του νοικοκυριού είμαστε εμείς λοιπόν. Και όσοι το σνομπάρουν ας πάρουν το δικό τους ακριβό κουβαδάκι και ας πάνε να παίξουν αλλού», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Σε ένα τόσο δυσμενές περιβάλλον η πατρίδα όχι μόνο στάθηκε όρθια αλλά ανέβηκε και ψηλότερα», σημείωσε ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στην αντιμετώπιση πολλαπλών κρίσεων τα τελευταία χρόνια.

Μιλώντας για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας υπογράμμισε η Ελλάδα μειώνει το δημόσιο χρέος με τον πιο γρήγορο ρυθμό από όλα τα κράτη της ευρωζώνης και εστίασε στα μεγάλα έργα που δρομολογούνται στην Αχαϊα. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στον κυβερνητικό σχεδιασμό που περιλαμβάνει περισσότερα από 80 έργα. «Όλα συνθέτουν το όραμα για την πρωτεύουσα της δυτικής Ελλάδος, μιας Πάτρας σύγχρονης και δυναμικής. Είναι πόροι που πλησιάζουν τα 4 δις ευρώ, ποσό υπερδιπλάσιο των δύο προηγούμενων πλαισίων στήριξης», τόνισε ο πρωθυπουργός. Τα έργα αυτά θα παρουσιαστούν από κυβερνητικό κλιμάκιο αύριο (23/11) σε ειδική εκδήλωση. Για ένα από αυτά, την κατασκευή του δρόμου Πάτρας-Πύργου, ο πρωθυπουργός μίλησε πιο αναλυτικά και ανακοίνωσε την ταχύτερη ολοκλήρωση του.

«Δεν χρειάζεται να επαναλάβω σε τι δραματική κατάσταση παραλάβαμε το έργο Πάτρα-Πύργος. Με δική μου παρέμβαση εξασφαλίσαμε τη συνέχιση της διαπραγμάτευσης. Το έργο προχωρά πιο γρήγορα από ότι είχαμε προγραμματίσει. Αρχές του 2025, το έργο θα είναι επιτέλους πραγματικότητα», υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Δεν θα επιτρέψω σε καμία κομματική ή ιδιωτική σκοπιμότητα να απειλήσει τη σταθερότητα της χώρας»

Μιλώντας για τις επερχόμενες εκλογές, ο πρωθυπουργός εστίασε στις προκλήσεις που υπάρχουν μέσα στην προεκλογική περίοδο. Πρώτη, σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη είναι αυτή των εθνικών θεμάτων. Δεύτερη, εκείνη της εσωτερικής ζωής, όπου όπως σημείωσε ο πρωθυπουργός «η παγκόσμια ακρίβεια επιχειρείται να εμφανιστεί από κάποιους ως εσωτερικό πρόβλημα.» Τελευταία πρόκληση στην οποία αναφέρθηκε ήταν αυτή της ποιότητας του προεκλογικού κλίματος, με τον πρωθυπουργό να κάνει λόγο για «περιβάλλον στο οποίο συναντώνται οι άθλιες πρακτικές του ΣΥΡΙΖΑ με τα σχέδια κάποιων, εντός και εκτός συνόρων, που θα επιθυμούσαν μια αγκυλωμένη κυβέρνηση. Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη να υποκύψουμε. Αδύναμη κυβέρνηση σημαίνει και αδύναμη χώρα. Δεν θα επιτρέψω σε καμία κομματική ή ιδιωτική σκοπιμότητα να απειλήσει τη σταθερότητα της χώρας.»

Πυρά κατά ΣΥΡΙΖΑ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε την στήριξη της Ελλάδας προς την Ουκρανία, τονίζοντας ότι «δεν θέλουμε να καθιερωθεί στην Ουκρανία τετελεσμένο αυταρχισμού που πρόθυμα θα μετέφερε η Τουρκία στη δική μας γειτονιά» και έστειλε το μήνυμα προς την Άγκυρα ότι η χώρα κρατά κλειστή την πόρτα στις προκλήσεις αλλά ανοιχτή στο διάλογο, πάντα με τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου.

«Απέναντι στους γείτονες μας παραμένουμε ψύχραιμοι και ειλικρινείς. Και θα συνιστούσα να μην πανηγυρίζουν επειδή ο κ. Τσίπρας απείλησε τον πρέσβη της Γαλλίας ότι θα καταργήσει την αμυντική συμφωνία. Αυτά δεν καταργούνται με ένα νόμο και ένα άρθρο», ανέφερε ο πρωθυπουργός τονίζοντας έτσι τη διαφορά αντιμετώπισης των εθνικών θεμάτων μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

«Ας μείνουν ορισμένοι παραπονεμένοι. Θα συνεχίσουμε να παραλαμβάνουμε τα Rafale και τις φρεγάτες», συνέχισε ο πρωθυπουργός ενώ ανέδειξε και την καθυστέρηση που σημείωσε ο ΣΥΡΙΖΑ στις σεισμικές έρευνες για κοιτάσματα φυσικού αερίου. «Σήμερα οι έρευνες δυτικά της Πελοποννήσου και της Κρήτης είναι ήδη γεγονός», είπε με έμφαση ο κ. Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, οι πολίτες μπορούν να συγκρίνουν και «προτιμούν μια καλή κυβέρνηση που κάνει και λάθη από μια λάθος κυβέρνηση», κατηγορώντας παράλληλα τον ΣΥΡΙΖΑ για δηλητηρίαση του πολιτικού κλίματος.

Δριμεία επίθεση κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός και για το θέμα των υποκλοπών. «Θα πάρει ξανά το μάθημα ο ΣΥΡΙΖΑ για τις σκευωρίες που στήνει» είπε χαρακτηριστικά ενώ σχετικά με την εμπλοκή του ονόματος του Κυριάκου Πιερρακάκη στο θέμα της χρήσης του Predator, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε: «Δεν είναι τυχαία και αυτή η στοχοποίηση. Στο πρόσωπο ενός πετυχημένου υπουργού θέλουν να αμαυρώσουν την επιτυχία ενός πετυχημένου ψηφιακού κράτους που όλοι αναγνωρίζουν. Μέχρι και στις διακοπές του κ. Τσίπρα έμπλεξαν τις παρακολουθήσεις. Λες και κάποιοι άγνωστοι κύκλοι τον ανάγκασαν να κάνει κρουαζιέρα, ενώ οι στάχτες στο Μάτι ήταν ακόμα ζεστές» και αναφέρθηκε στη νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης που θα κάνει την Ελλάδα την πρώτη χώρα στην Ευρώπη που θα απαγορεύσει τη διακίνηση παράνομων λογισμικών.

«Η χώρα δεν έχει ανάγκη από χαλαρές ψήφους ή θολά μηνύματα»

Ο πρωθυπουργός έκλεισε την ομιλία του μιλώντας για το δίλλημα των εκλογών και ξεκαθαρίζοντας ότι στόχος είναι η αυτοδυναμία της ΝΔ.

«Η χώρα δεν έχει ανάγκη από χαλαρές ψήφους ή θολά μηνύματα. Δεν πρέπει αποφάσεις μιας κυβέρνησης να χάνονται στους διαδρόμους παζαριών. Χρειαζόμαστε καθαρές λύσεις. Στόχος μας η αυτοδύναμη Ελλάδα με πρώτο ρόλο στη ΝΔ. Η αυτοδυναμία της ΝΔ είναι και εγγύηση για εθνική συνεργασία και για συστράτευση όσων πιστεύουν στον υπεύθυνο πατριωτισμό και στην ανάγκη για δραστικό εκσυγχρονισμό της χώρας. Το δίλλημα είναι «πάμε μπροστά ή γυρίζουμε πίσω; Χρειάζεται να ζήσουμε δεύτερη φορά τη συμφορά ή δίνουμε δεύτερη εντολή στην προκοπή; Ποιος έχει αποδείξει στην πράξη ότι μειώνει φόρους, φέρνει νέες δουλειές; Ποιος είναι ικανός να διαχειρίζεται κρίσεις; Ο υριάκος Μητσοτάκης ή ο Αλέξης Τσίπρας;» Σε αυτά θα κληθεί να απαντήσει ο πολίτης. Το «αν όχι εμείς, ποιος», δεν το λέμε με αλαζονεία. Αυτό το ερώτημα ισχύει απόλυτα. Είμαι σιγουρος ότι οι Έλληνες θα απαντήσουν με μία ψήφο και τρεις λέξεις, σταθερότητα, συνέπεια, συνέχεια.»