ΠΟΛΙΤΙΚΗ
21/06/2018 22:15 EEST | Updated 21/06/2018 22:22 EEST

Μητσοτάκης: Είτε με 151 είτε με 180 βουλευτές η ΝΔ θα καταψηφίσει τη συμφωνία με τα Σκόπια

Eurokinissi

Είτε με 151, είτε με 180, «είτε και με όσους βουλευτές χρειαστούν για να κυρώσουν αυτή τη συμφωνία», η ΝΔ θα την καταψηφίσει, τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, σχετικά με τη συμφωνία Τσίπρα- Ζάεφ για την ονομασία της ΠΓΔΜ.

«Τα λόγια μου, είναι τα ίδια παντού και επαναλαμβάνουν ένα πράγμα. Αυτή η συμφωνία είναι κακή» δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Νωρίτερα ο κ. Μητσοτάκης είχε αναφέρει, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Κιλκίς, ότι ο Αλέξης Τσίπρας και η κυβερνητική πλειοψηφία εκχώρησαν στη γείτονα χώρα τη μακεδονική εθνότητα και τη μακεδονική γλώσσα, σημειώνοντας  ότι η «κακή» συμφωνία για το ονοματολογικό της πΓΔΜ παράγει ήδη αποτελέσματα και το κόμμα του θα καταψηφίσει την κύρωσή της όταν έρθει στην ελληνική Βουλή.

Στο πλαίσιο της ομιλίας του στο συνέδριο του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος «Export Summit VI» ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε πως θα μειώσει τη φορολογία, ενώ πρόσθεσε πως στο Eurogroup  «λήγει το τρίτο μνημόνιο Τσίπρα - Καμμένου και ξεκινάει ένα νέο τέταρτο μνημόνιο. Με μέτρα μείωσης συντάξεων και αφορολογήτου ύψους 5,1 δισ. ευρώ, με εξοντωτικά υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ μέχρι το 2022 και με συνεχιζόμενη σκληρή εποπτεία».

Η ρύθμιση για το χρέος, πρόσθεσε, συνιστά απλή επιβεβαίωση των όσων είχαν συμφωνηθεί το Νοέμβριο του 2012. «Στο πλαίσιο αυτό, κάθε μέτρο για την ελάφρυνση του χρέους αντιμετωπίζεται θετικά»

«Είναι ώρα να γίνουν εκλογές για να φύγουν οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ γιατί προκαλούν μεγάλη ζημιά στην πατρίδα» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, κατηγορώντας ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ για «κυνισμό χωρίς όρια και τέλος προκειμένου να παραμείνουν λίγο περισσότερο στην εξουσία».