ΠΟΛΙΤΙΚΗ
17/05/2021 13:08 EEST | Updated 17/05/2021 13:20 EEST

Τσιόδρας: Ανησυχώ για τις μεταλλάξεις - Μητσοτάκης: Ελευθερία δεν σημαίνει ανευθυνότητα

«Καμπανάκι» από τον λοιμωξιολόγο και τον πρωθυπουργό.

Eurokinissi
Mitsotakis

Κατά την τακτική σύσκεψη που γίνεται στο Μέγαρο Μαξίμου για την εξέλιξη της πανδημίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου.

«Πολλοί συμπολίτες μας φαίνεται να πιστεύουν ότι έχουμε ήδη οριστικά ξεμπερδέψει με την πανδημία, πράγμα το οποίο προφανώς δεν συμβαίνει. Βεβαίως και βλέπουμε μία σημαντική αποκλιμάκωση στον αριθμό των κρουσμάτων, στις εισαγωγές στα νοσοκομεία και στις διασωληνώσεις, η πανδημία όμως είναι ακόμα εδώ», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «ελευθερία δεν σημαίνει ανευθυνότητα» και ζήτησε από τους πολίτες να τηρήσουν πλήρως τα «λίγα μέτρα τα οποία έχουν απομείνει» και από τους επαγγελματίες, ειδικά της εστίασης, να εφαρμόσουν απόλυτα τα μέτρα που έχουν καταρτιστεί με βάση τις συστάσεις των ειδικών. «Θα είμαστε αυστηροί στην επιβολή του νόμου καθώς είναι πάρα πολύ σημαντικό αυτή η θετική πορεία η οποία έχει διαμορφωθεί τις τελευταίες εβδομάδες να συνεχιστεί απρόσκοπτα», υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας έκανε λόγο για διαρκή επαγρύπνηση.

«Η επιδημία συνεχίζει να μας απειλεί. Χρειάζεται διαρκής επιφυλακή. Ανησυχώ για τα μεταλλαγμένα στελέχη τα οποία οδηγούν σε επαναπροσδιορισμό της στρατηγικής αντιμετώπισης της πανδημίας σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες», επεσήμανε ο κ. Τσιόδρας.

Η τοποθέτηση του πρωθυπουργού ήρθε μετά τα αποτελέσματα των ελέγχων που έγιναν κατά τη διάρκεια των προηγούμενων ημερών και που έδειξαν ότι υπήρξε –κυρίως από κάποιους επαγγελματίες- καταπάτηση των περιοριστικών μέτρων, με αποτέλεσμα να επιβληθούν πρόστιμα και διοικητικές ποινές.