ΠΟΛΙΤΙΚΗ
03/08/2018 12:57 EEST | Updated 03/08/2018 21:48 EEST

Μητσοτάκης: Ενώ η Ελλάδα θρηνεί, μετέφεραν μουλωχτά τον Κουφοντίνα στις αγροτικές φυλακές Βόλου

«Είναι προτεραιότητα η εξυπηρέτηση του κατά συρροή δολοφόνου;»

Eurokinissi

«Το πρωί έγινε στα μουλωχτά η μεταγωγή του τρομοκράτη Κουφοντίνα στις αγροτικές φυλακές Βόλου» έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Απευθυνόμενος προσωπικά στον πρωθυπουργό, ο κ. Μητσοτάκης απηύθυνε την εξής ερώτηση: «Την ώρα που η Ελλάδα θρηνεί και οι πολίτες σας επιρρίπτουν προσωπικές ευθύνες για ανικανότητα,κυνισμό και συγκάλυψη, είναι προτεραιότητα η εξυπηρέτηση του κατά συρροή δολοφόνου;».

Υπενθυμίζεται πως το τελευταίο χρονικό διάστημα, ο Δ. Κουφοντίνας έλαβε ολιγοήμερες άδειες, βγαίνοντας και επιστρέφοντας από τη φυλακή. 

 Σε ιδιαίτερα σκληρό σχόλιo προέβη και η Ντόρα Μπακογιάννη. 

Αλεξία Μπακογιάννη: Μένουν στην φυλακή παιδάκια και ο αμετανόητος δολοφόνος μεταφέρεται σε αγροτική φυλακή

Έντονη κριτική άσκησε και η Αλεξία Μπακογιάννη, κόρη του δολοφονημένου από τη «17Ν» Παύλου Μπακογιάννη. 

Ειδικότερα, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, τόνισε ότι όσα γίνονται με τον Κουφοντίνα και ειδικά η απόφαση για την μεταφορά στου σε αγροτική φυλακή δεν έχει καμία λογική. «Ο κ. Τσίπρας είτε εκβιάζεται είτε συναλλάσσεται. Το κόμμα του είχε παραδοσιακά σχέσεις με αυτά την οργάνωση και ηθικά πάντα ήταν υπόλογο για αυτό το ζήτημα« είπε και συμπλήρωσε: «Κι εγώ έχω ένα αίτημα στον Τσίπρα, να μου φέρει πίσω τον πατέρα μου αλλά δεν μπορεί. Καλό θα είναι να εξετάζει καλύτερα τα αιτήματα που ικανοποιεί».

Παράλληλα ανέφερε ότι «για εμάς όλες τις οικογένειες των θυμάτων του Κουφοντίνα και της “17 Νοέμβρη” το σημερινό έρχεται ως κερασάκια σε μια ”τούρτα” των τελευταίων τριών ετών με τη μία πρόκληση μετά την άλλη για τους νεκρούς μας» υπογραμμίζοντας ότι «μένουν στη φυλακή παιδάκια για λίγα ναρκωτικά και ο μεγαλύτερος δολοφόνος που δεν έχει μετανιώσει τίποτα, μεταφέρεται σε αγροτικές φυλακές».

Υπουργείο Δικαιοσύνης: Τηρήθηκε η νομιμότητα, κανονικά η έκτιση ποινής

Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Δικαιοσύνης σημειώνει ότι η μεταγωγή αυτή εντάσσεται στο σχέδιο του υπουργού Δικαιοσύνης, Στ. Κοντονή,  για μετατροπή της φυλακής του Κορυδαλλού σε κατάστημα κράτησης υποδίκων και ως εκ τούτου όλοι οι ισοβίτες σιγά σιγά θα απομακρυνθούν.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, για την μεταγωγή Κουφοντίνα «τηρήθηκε απολύτως η νομιμότητα» ενώ αναφέρεται πως η μεταγωγή δεν συνεπάγεται χαριστική μεταχείριση, μείωση της ποινής ή ημιελεύθερη διαβίωση. «Η έκτιση της ποινής συνεχίζεται κανονικά...οι μεταγωγές κρατουμένων δεν ανακοινώνονται, ούτε γίνονται με τυμπανοκρουσίες» συμπληρώνεται σχετικά, ενώ κατηγορείται ο πρόεδρος της ΝΔ για «τυμβωρυχία». 

Ένωση Κεντρώων: Η κυβέρνηση δεν σέβεται την κοινωνία και τους πολίτες

«Την ώρα που η Ελλάδα πενθεί τους νεκρούς της ανείπωτης τραγωδίας στο Μάτι, αυτή την ώρα, βρήκε η κυβέρνηση να ικανοποιήσει το αίτημα του δολοφόνου της 17Ν Δ. Κουφοντίνα για μεταφορά του στις αγροτικές φυλακές του Βόλου. Στην προσπάθεια της να αλλάξει την πολιτική ατζέντα η κυβέρνηση, δείχνει ότι δεν σέβεται την κοινωνία και τους πολίτες. Όταν μάλιστα, ο συγκεκριμένος κρατούμενος δεν έχει ζητήσει ειλικρινή μεταμέλεια για τα εγκλήματα που έχει διαπράξει» αναφέρεται.