Μητσοτάκης: Όλα ξεκινούν και πάλι από την αρχή

Οι οδηγίες και τα μηνύματα του προέδρου της ΝΔ προς εκλεγμένους και υποψήφιους βουλευτές ενόψει των νέων εκλογών. Ξεκινά και πάλι τις περιοδείες ο Κυρ. Μητσοτάκης.
Την κινητοποίηση όλων των εκλεγμένων και υποψήφιων βουλευτών ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει των νέων εκλογών
Την κινητοποίηση όλων των εκλεγμένων και υποψήφιων βουλευτών ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει των νέων εκλογών
Dimitris Papamitsos

«Όλα ξεκινούν και πάλι από την αρχή», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στους εκλεγμένους και στους υποψήφιους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, το απόγευμα της Κυριακής, αμέσως μετά την ορκωμοσία στη Βουλή.

«Φαντάζομαι ότι προσέξατε τη σημειολογία, ότι αφαιρέθηκαν, ήδη, τα κοστούμια και οι γραβάτες της ορκωμοσίας και βάλαμε τη στολή εργασίας για τις εκλογές που έρχονται», σημείωσε με νόημα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κατά τη διάρκεια της συνάντησης που έγινε στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, στην οδό Πειραιώς.

Αφού ευχαρίστησε όλους για τον αγώνα που έδωσαν, αναφέρθηκε στη μεγάλη εκλογική νίκη και στη μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο ΣΥΡΙΖΑ.

«Πετύχαμε ένα πολύ υψηλό ποσοστό, το οποίο μπορεί να ξεπέρασε τις προσδοκίες κάποιων, όμως εγώ ήμουν εξ αρχής απολύτως σίγουρος ότι αυτή η μεγάλη προσπάθεια την οποία ξεκινήσαμε πριν από τέσσερα χρόνια θα κέρδιζε την επιβράβευση των πολιτών. Έτσι απεδείχθη ότι έγινε και στην κάλπη», είπε αρχικά και αμέσως μετά έστειλε το μήνυμα για την εγρήγορση που πρέπει να έχουν όλοι, με στόχο την αυτοδυναμία στις εκλογές της 25 Ιουνίου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθύνεται σε εκλεγμένους και υποψήφιους βουλευτές της ΝΔ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθύνεται σε εκλεγμένους και υποψήφιους βουλευτές της ΝΔ
Dimitris Papamitsos

«Να δώσουμε όλοι μαζί αγώνα για να επαναβεβαιώσουμε το αποτέλεσμα της κάλπης της 21ης Μαΐου»

«Το ξέρετε πολύ καλά ότι ο αγώνας δεν έχει τελειώσει ακόμα, και ξέρετε επίσης πολύ καλά ότι δεν υπάρχει ούτε καν «πρώτος γύρος», διότι κανένα από τα αποτελέσματα τα οποία μας έδωσαν τόσο μεγάλη χαρά στις εκλογές της 21ης Μαΐου δεν προσμετράται στην κάλπη της 25ης Ιουνίου. Όλα ξεκινούν και πάλι από την αρχή.

Και θέλω να σας ζητήσω από καρδιάς τον αγώνα τον οποίον κάνατε και για το κόμμα αλλά και για την ατομική σας υποψηφιότητα, αυτή τη φορά να τον δώσουμε, όλες και όλοι μαζί, για να μπορέσουμε στην κάλπη της 25ης Ιουνίου να επαναβεβαιώσουμε το αποτέλεσμα της κάλπης της 21ης Μαΐου. Για να μπορέσουμε την επόμενη ημέρα να εξασφαλίσουμε μία σταθερή κοινοβουλευτική πλειοψηφία, η οποία θα μας επιτρέψει με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα να υλοποιήσουμε το σχέδιό μας», ήταν η ξεκάθαρη οδηγία που έλαβαν όλοι από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, στις εκλογές «νίκησε ο πραγματισμός και ο ρεαλισμός και ηττήθηκαν ο λαϊκισμός και τα ψέματα που έρχονταν από το παρελθόν. Ηττήθηκαν η τοξικότητα και η πόλωση και νίκησαν η ευπρέπεια και ο σοβαρός πολιτικός λόγος. Και ηττήθηκαν αυτοί οι οποίοι επιθυμούσαν να διχάσουν την κοινωνία και νίκησαν αυτοί που έβλεπαν και βλέπουν την Ελλάδα ενωμένη και νοιάζονται για την προκοπή της κάθε Ελληνίδας και του κάθε Έλληνα.»

Μία από τις οδηγίες που έδωσε ο κ, Μητσοτάκης ήταν η περαιτέρω ανάδειξη του προγράμματος της ΝΔ
Μία από τις οδηγίες που έδωσε ο κ, Μητσοτάκης ήταν η περαιτέρω ανάδειξη του προγράμματος της ΝΔ
Dimitris Papamitsos

«Η μεγάλη επικράτηση μας γεμίζει περισσότερη ευθύνη»

Παράλληλα όμως ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι το γεγονός της επικράτησης της παράταξης ακόμα και σε περιοχές που θεωρούνταν «κάστρα» της αντιπολίτευσης, με αποτέλεσμα όλη η Ελλάδα να «βαφτεί» γαλάζια, «μας γεμίζει με ακόμα περισσότερη ευθύνη. Ευθύνη για το τι πρέπει να κάνουμε αυτές τις τέσσερις εβδομάδες και ευθύνη, φυσικά, και για την επόμενη μέρα», ενώ πρόσθεσε ότι είναι ξεκάθαρο «ότι υπάρχει μία μόνο πρόταση διακυβέρνησης στον τόπο και αυτή είναι η αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία την επόμενη μέρα.»

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας όμως, στο κάλεσμα που έκανε, έκρουσε και ένα «καμπανάκι» συναγερμού:

«Δεν σας το κρύβω, αντίπαλός μας μπορεί να είναι ο εφησυχασμός, η ικανοποίηση της νίκης, η χαλάρωση. Εμείς, όμως, έχουμε μαζί μας το ρεύμα του νικητή. Και πάντα μπορούμε πιο εύκολα να φέρουμε τον κόσμο στην κάλπη και αυτό πρέπει να κάνουμε. Με τη βοήθειά σας να σιγουρευτούμε ότι θα έχουμε τη μέγιστη δυνατή προσέλευση.

Δεν βλέπω κανένα λόγο κάποιος ο οποίος μας ψήφισε στις εκλογές της 21ης Μαΐου να μην μας ξαναψηφίσει στις εκλογές της 25ης Ιουνίου, αρκεί να εξακολουθούμε να πολιτευόμαστε με μετριοπάθεια, με σεμνότητα και δίνοντας -θα επιμείνω σε αυτό- έμφαση στον δικό μας θετικό προγραμματικό λόγο.»

«Αντίπαλοί μας είναι τα προβλήματα των πολιτών»

Κατά την εκτίμηση του κ. Μητσοτάκη, οι πολίτες στήριξαν τη ΝΔ επειδή εμπιστεύτηκαν όχι μόνο τη διαχειριστική της ικανότητα αυτά τα τέσσερα χρόνια, αλλά πίστεψαν ότι στο όραμα της για τη Ελλάδα της επόμενης μέρας και στο πρόγραμμα που έχει και τόνισε ότι θα επιμείνει σε αυτό.

«Αντίπαλοί μας είναι τα προβλήματα των πολιτών. Οι πολίτες έχουν δυσκολίες, τις αναγνωρίζουμε. Θέλουμε να λύνουμε τα προβλήματά τους. Δεν μεταμορφώσαμε την Ελλάδα σε παράδεισο μέσα σε μια τετραετία. Δείξαμε, όμως, ότι έχουμε και κατανόηση των προβλημάτων και δυνατότητα να αποδείξουμε ότι μπορούμε αυτά τα προβλήματα να τα λύσουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά, ζητώντας από τους εκλεγμένους και υποψήφιους βουλευτές να επιμένουν στον προγραμματικό λόγο της Νέας Δημοκρατίας, αφήνοντας στην άκρη τις σκιαμαχίες με την αντιπολίτευση.

«Αρκετά θα τσακώνονται μεταξύ τους για το ποιος θα έχει τα «πρωτεία» στην αντιπολίτευση. Επιμένω, αυτή είναι μία μάχη που εμάς δεν μας αφορά. Εμάς μας ενδιαφέρει να χτίσουμε πάνω σε αυτή τη σχέση εμπιστοσύνης την οποία έχουμε ήδη οικοδομήσει με τους πολίτες και να συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο, σταθερά, τολμηρά, μπροστά, για την αυτοδύναμη Ελλάδα με πρωταγωνίστρια την αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία», ήταν μία από τις οδηγίες-παραινέσεις του.

Στιγμιότυπο από τον χαιρετισμό του προέδρου της ΝΔ, στα κεντρικά γραφεία του κόμματος
Στιγμιότυπο από τον χαιρετισμό του προέδρου της ΝΔ, στα κεντρικά γραφεία του κόμματος
Dimitris Papamitsos

«Μεγαλύτερη σημασία έχει η δουλειά που γίνεται πόρτα-πόρτα»

«Κινήθηκα αυτές τις μέρες λίγο, μου λένε «κύριε Πρωθυπουργέ», λέω «δεν είμαι Πρωθυπουργός». Αν θέλετε να ξαναείμαι Πρωθυπουργός φροντίστε να έρθετε να με ξαναψηφίσετε στις εκλογές της 25ης Ιουνίου», αν έφερε για τις πρώτες επαφές που είχε με πολίτες μετά τις εκλογές, ανακοινώνοντας ότι ξεκινά και πάλι τις περιοδείες σε όλη την Ελλάδα, εξηγώντας ότι «θα επιλέξω να επισκεφτώ περισσότερο περιοχές που δεν πρόφτασα να επισκεφτώ την προηγούμενη προεκλογική περίοδο.»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκλεισε τον χαιρετισμό του εξηγώντας σε όλους ότι «όση σημασία έχει η δουλειά η οποία θα γίνεται κεντρικά, ακόμη μεγαλύτερη σημασία έχει η δουλειά που γίνεται πόρτα-πόρτα, γιατί ξέρουμε πια τα εκλογικά αποτελέσματα τμήμα-τμήμα. Και θέλω να σας ζητήσω αυτή τη δουλειά ο καθένας στην εκλογική του περιφέρεια να την κάνει.» Ο στόχος που έθεσε είναι η περαιτέρω ενίσχυση του εκλογικού ποσοστού της παράταξης, κάτι που θα διασφαλίσει την αυτοδυναμία.

Η νέα προεκλογική εκστρατεία ξεκινά από το Περιστέρι

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκινά τη νέα προεκλογική περίοδο από το Περιστέρι, το οποίο θα επισκεφθεί το απόγευμα της Δευτέρας και θα μιλήσει σε πολίτες. Επόμενη στάση είναι η Κρήτη όπου αναμένεται να παραμείνει ένα διήμερο και αμέσως μετά θα πάει στη Θεσσαλονίκη. Γενικότερα, αναμένεται να δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στη Βόρεια Ελλάδα, καθώς όπως έδειξαν τα αποτελέσματα των τελευταίων εκλογών, οι πολίτες στήριξαν και την Ελληνική Λύση αλλά και τη Νίκη και πρόθεση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας είναι να αυξήσει τα ποσοστά της παράταξης σε αυτό το γεωγραφικό τμήμα της χώρας.