Μητσοτάκης: Πάμε μαζί να επαναβεβαιώσουμε την εντολή σας στην κάλπη της 25ης Ιουνίου

«Στόχος μία κυβέρνηση που θα εγγυάται τη σταθερότητα αλλά και την προκοπή του τόπου», σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ από τον Θέρισο.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλάει σε πολίτες στο Θέρισο, κάτω από το άγαλμα του Ελευθερίου Βενιζέλου
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλάει σε πολίτες στο Θέρισο, κάτω από το άγαλμα του Ελευθερίου Βενιζέλου
Dimitris Papamitsos

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφτηκε το απόγευμα το χωριό Θέρισος Χανίων, όπου είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί το Στρατηγείο της Επανάστασης του 1905 και ξεναγήθηκε από τον Πρόεδρο του Ιδρύματος «Ελευθέριος Βενιζέλος», Νίκο Παπαδάκη.

Στη συνέχεια μίλησε σε πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί να τον υποδεχτούν.

«Στο ερώτημα ”γιατί είμαι στον Θέρισο;”, επιτρέψτε μου να σας απαντήσω με μία μαντινάδα:

Σε τόπο επανάστασης ήρθα να προσκυνήσω,

για να σας δεσμευθώ, πως στα δύσκολα δε θα κάνω πίσω», ανέφερε αρχικά ο κ. Μητσοτάκης, εξηγώντας τι σημαίνει για τον ίδιο η επίσκεψη στον συγκεκριμένο χώρο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο μουσείο της Επανάστασης του 1905
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο μουσείο της Επανάστασης του 1905
Dimitris Papamitsos

Μία επίσκεψη με ξεχωριστή σημασία για τον Κυριάκο Μητσοτάκη

«Για μένα είναι μία ξεχωριστή στιγμή σήμερα να βρίσκομαι εδώ στον Θέρισο, σε αυτό τον ιστορικό τόπο, ο οποίος είναι τόσο ταυτισμένος με τους αγώνες του μεγαλύτερου πολιτικού της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας, του Ελευθερίου Βενιζέλου, ο οποίος το 1905 έφτασε σε αυτό εδώ το χωριό ηγέτης μίας επανάστασης η οποία άφησε ανεξίτηλο το στίγμα της στην ιστορία της Κρήτης, αλλά και στην ιστορία της Ελλάδος», είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και συνέχισε την αναφορά του στον Ελευθέριο Βενιζέλο.

«Είναι πράγματι κάθε επίσκεψη στον Θέρισο μία ευκαιρία να αναλογιστούμε το έργο αυτού του σπουδαίου Κρητικού πολιτικού, τον τρόπο με τον οποίον γεφύρωσε τα επαναστατικά του ένστικτα με τον πραγματισμό του και κυρίως την ικανότητά του να μπορεί να βλέπει πάντα πιο μακριά, να σχεδιάζει το μακροπρόθεσμο μέλλον της πατρίδας μας, όταν οι αντίπαλοί του, αναλώνονταν, σε μικρές τακτικές μάχες.

Ο Ελευθέριος Βενιζέλος είναι για όλες και για όλους μας ένα ιστορικό παράδειγμα, ένας ηγέτης τον οποίον αξίζει, κυρίως η νεότερη γενιά, να μελετήσει. Και φυσικά για όλους μας -και ειδικά για εμένα- σημείο αναφοράς, καθώς εκτός από εξέχουσα ιστορική φυσιογνωμία υπήρξε συγγενής μου. Ο γέρο-Κωστής Μητσοτάκης ήταν ο μέντοράς του στην πολιτική, αυτός που τον εισήγαγε στην πολιτική», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενώ έκανε και αναφορά στον παππού του, τη φωτογραφία του οποίου είδε στο Μουσείο.

«Βρέθηκε κι αυτός εδώ στον Θέρισο, λίγο πριν ηγηθεί σώματος Κρητών εθελοντών να πολεμήσει στους Μακεδονικούς Αγώνες, να βρεθεί στο Μπιζάνι, στην Ήπειρο. Οι δεσμοί μεταξύ Κρήτης και Μακεδονίας είναι πολύ ισχυροί».

«Μεγάλη σημασία για τη χώρα να υπάρχει μία ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση»

«Οπότε αυτή η επίσκεψή μου έχει μία ξεχωριστή, μία ιδιαίτερη σημασία, ειδικά καθώς βρισκόμαστε λίγες εβδομάδες πριν από κρίσιμες εκλογές. Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά πολιτικά σήμερα, παρά μόνο να υπενθυμίσουμε σε όλες και σε όλους πόσο μεγάλη σημασία έχει στις επόμενες εκλογές να υπάρχει μία ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση.

Την 21η Μαΐου μας δώσατε μία μεγάλη και ισχυρή εντολή. Θα πάμε μαζί να την επαναβεβαιώσουμε στην κάλπη της 25ης Ιουνίου, για μία Νέα Δημοκρατία ισχυρή, μία κυβέρνηση η οποία θα εγγυάται και τη σταθερότητα αλλά και την προκοπή του τόπου», συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ευχήθηκε να επισκεφθεί και πάλι τον Θέρισο, αλλά την επόμενη φορά ως πρωθυπουργός, ενώ έκλεισε την επίσκεψή του με μία ακόμα μαντινάδα:

«Καλοχαιρέτα τσι πεζούς όταν καβαλικέψεις,

για να σε χαιρετούν και αυτοί όταν θα ξεπεζέψεις».

«Νομίζω ότι είναι πολύ επίκαιρη, ειδικά για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να συμπεριφερόμαστε ως νικητές των εκλογών, με σεμνότητα πάντα», σημείωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.