Μητσοτάκης: Πάμε να γεμίσουμε τις κάλπες με πολλά ψηφοδέλτια της ΝΔ

«Είμαστε νικητές, δεν είμαστε αλαζόνες. Είμαστε χαρούμενοι αλλά όχι υπερφίαλοι», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ από την Κρήτη.
Στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Κρήτη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε σήμερα στην περιοχή του Ρεθύμνου και μίλησε σε συγκέντρωση πολιτών
Στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Κρήτη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε σήμερα στην περιοχή του Ρεθύμνου και μίλησε σε συγκέντρωση πολιτών
Dimitris Papamitsos

Συνεχίζεται η διήμερη περιοδεία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κρήτη και το πρωί μίλησε σε συγκέντρωση πολιτών στο Πέραμα Ρεθύμνης.

«Η Κρήτη είναι γαλάζια και θα παραμείνει γαλάζια. Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχουμε ακόμα μία εκλογή μπροστά μας, δεν έχουμε τελειώσει και πρέπει να είμαστε απολύτως σίγουροι ότι στην επόμενη κάλπη, της 25ης Ιουνίου, δεν θα υπάρχει κανείς εφησυχασμός, όλοι όσοι μας ψήφισαν θα μας ξαναφηφίσουν και ενδεχομένως να κερδίσουμε και κάποιους ακόμα νέους συμπολίτες μας», ήταν το μήνυμα που έστειλε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Κάνοντας μία αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε:

«Αυτό το οποίο έκανε τη διαφορά μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και των πολιτικών μας αντιπάλων ήταν ακριβώς ότι εμείς σκύψαμε πάνω στα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας και δώσαμε λύσεις στα προβλήματα. Κρατήσαμε την κοινωνία όρθια εν μέσω μεγάλων κρίσεων.

Και, φυσικά, μιλήσαμε και για το πώς αντιλαμβανόμαστε το μέλλον του τόπου μας, διότι όλες οι εκλογές τελικά αφορούν το μέλλον, όχι το παρελθόν.»

Ο στόχος που έθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι η αύξηση των ποσοστών της Νέας Δημοκρατίας
Ο στόχος που έθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι η αύξηση των ποσοστών της Νέας Δημοκρατίας
Dimitris Papamitsos

«Οι αντίπαλοί μας είναι αυτοί που έχουν “χάσει τα αυγά και τα πασχάλια”»

Στην τοποθέτηση του ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στις διαφορές που έχει το πρόγραμμα της παράταξης με τις θέσεις που εκφράζουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

«Εμείς δεν έχουμε κρύψει τίποτα. Η μεγάλη διαφορά μεταξύ του δικού μας προγράμματος και του προγράμματος των αντιπάλων μας είναι ότι εμείς έχουμε εξηγήσει με απόλυτη σαφήνεια τι θέλουμε να κάνουμε και από πού θα βρούμε τα λεφτά. Γιατί έχουμε μια υποχρέωση να το κάνουμε, καθώς ως κυβέρνηση έχουμε καταθέσει στην Ευρωπαϊκή Ένωση μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, ξέρουμε ότι έχουμε δεσμευτικούς στόχους και κάθε ευρώ είναι μετρημένο.

Οι αντίπαλοί μας είναι αυτοί που έχουν «χάσει τα αυγά και τα πασχάλια» και τη μία μέρα μας λένε ότι θα αυξήσουν ξανά τη φορολόγηση στις εισφορές, τώρα έρχεται και το ΠΑΣΟΚ και μας λέει ότι περίπου θα αυξήσει τον ΕΝΦΙΑ, θα αυξήσει τη φορολόγηση στα μερίσματα. Κάθε μέρα μας λένε κάτι διαφορετικό.

Ίσως έχουν την πολυτέλεια να το κάνουν, ξέρετε, επειδή οι ίδιοι έχουν αποποιηθεί της ευθύνης να κυβερνήσουν τη χώρα. Τι μας λένε; «Ενδιαφερόμαστε για το ποιος θα είναι πρώτος στην αντιπολίτευση». Δεν ενδιαφέρει αυτό τους πολίτες, οι πολίτες ψηφίζουν για κυβέρνηση, όχι για αντιπολίτευση», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης, τονίζοντας παράλληλα ότι μόνο με μία ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση μπορεί να κάνει βήματα προόδου η χώρα.

«Η σταθερή κυβέρνηση είναι προϋπόθεση ευημερίας για την ελληνική κοινωνία»

«Όσο περισσότερα κόμματα μπαίνουν στην Βουλή, τόσο πιο δύσκολη γίνεται η επίτευξη της αυτοδυναμίας. Εγώ, όμως, δεν έχω καμία αμφιβολία ότι όχι απλά θα πιάσουμε το ποσοστό μας, αλλά θα το ξεπεράσουμε. Αυτός είναι ο στόχος τον οποίον θέτω για την κάλπη της 25ης Ιουνίου», ανέφερε αρχικά και πρόσθεσε: «Αυτή η σταθερή κυβέρνηση σήμερα είναι προϋπόθεση ευημερίας για την ελληνική κοινωνία. Διότι το τελευταίο το οποίο θα θέλαμε, πιστεύω, είναι να έχουμε μια κυβέρνηση με μια ισχνή κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Δεν το χρειαζόμαστε αυτό.

Χρειαζόμαστε να έχουμε μια ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία, αντίστοιχη -γιατί όχι και μεγαλύτερη- με αυτή την οποία είχαμε την περασμένη τετραετία, ώστε με λυμένα τα χέρια να μπορούμε να προχωρήσουμε στις μεγάλες αλλαγές για τις οποίες έχουμε μιλήσει.»

«Πρωταγωνίστρια στην ανάπτυξη η Κρήτη»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε επίσης για τις μεγάλες αλλαγές που δρομολογούνται για την Κρήτη, τόνισε την σημασία που έχει για το νησί η κατασκευή του Βόρειου Οδικού Άξονα, για το οποίο έχει εξασφαλιστεί η απαραίτητη χρηματοδότηση, για το αεροδρόμιο στο Καστέλι, για έργα που σχετίζονται με την παραγωγή ενέργειας, για την αναβάθμιση νοσοκομείων και κέντρων υγείας αλλά και τη βαρύτητα που θα δώσει στους τομείς της αγροτικής παραγωγής και της κτηνοτροφίας.

«Τίποτα δεν έχει κριθεί. Η κάλπη είναι άδεια πάλι»

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έκλεισε τον χαιρετισμό του απευθύνοντας κάλεσμα στους πολίτες να ξαναψηφίσουν την παράταξη:

«Να σας ζητήσω, φίλες και φίλοι, να μην υπάρχει καμία επανάπαυση σε αυτές τις εκλογές. Τίποτα δεν έχει κριθεί. Η κάλπη είναι άδεια πάλι. Δεν είναι πρώτος και δεύτερος γύρος εδώ. Δεν είναι ποδοσφαιρικό ματς, «κερδίσαμε 4 - 0 και κρατάμε το σκορ αυτό στο δεύτερο ματς». Εδώ ξεκινάμε από την αρχή.

Από την αρχή, λοιπόν, πάμε να γεμίσουμε τις κάλπες με πολλά ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας. Έχουμε τον αέρα στα πανιά μας. Είμαστε νικητές, δεν είμαστε αλαζόνες. Είμαστε χαρούμενοι αλλά δεν είμαστε υπερφίαλοι.»