ΠΟΛΙΤΙΚΗ
01/04/2021 14:05 EEST

Μητσοτάκης: Ψηφιακός φάκελος για κάθε ασθενή

Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας Αγίας Παρασκευής.

Dimitris Papamitsos
Mitsotakis

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την επίσκεψη του στο Κέντρο Υγείας Αγίας Παρασκευής, παρακολούθησε τη διαδικασία εμβολιασμού που ξεκίνησε σήμερα για τους ασθενείς με νοσήματα πολύ υψηλού κινδύνου.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός, ένα μεγάλο κομμάτι των πόρων που θα διατεθούν στην Υγεία από το Ταμείο Ανάκαμψης θα αφορούν τις δομές Πρωτοβάθμιας περίθαλψης και την Ψηφιοποίηση της Υγείας, «έτσι ώστε ο κάθε ασθενής να έχει πια ένα ψηφιακό φάκελο και να μπορούν όλοι να γνωρίζουν με απόλυτο σεβασμό στα προσωπικά δεδομένα, αλλά να γνωρίζουν όλοι όσοι πρέπει να γνωρίζουν, μάλλον, το πλήρες ιατρικό ιστορικό του κάθε συμπολίτη μας. Και η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας θα είναι η πρώτη ωφελημένη από τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης».

Σχετικά με την πορεία των εμβολιασμών, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι καλώς εχόντων των πραγμάτων θα γίνουν 1,5 εκατομμύριο εμβολιασμούς μόνο το μήνα Απρίλιο, «δηλαδή λίγο λιγότερους από όσους έχουμε κάνει τους τρεις μήνες -από τον Ιανουάριο μέχρι τον Μάρτιο- και είμαστε σίγουροι ότι μέχρι τις αρχές Μαΐου θα έχουμε εμβολιάσει όλους τους συμπολίτες μας άνω των 60 και όλους τους συμπολίτες μας με βαριά υποκείμενα νοσήματα, με τουλάχιστον μία δόση.»

Κατά την παραμονή του στο Κέντρο Υγείας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνομίλησε με πολίτες που περίμεναν τη σειρά τους για να εμβολιαστούν ενώ ευχαρίστησε το υγειονομικό προσωπικό του Κέντρου για τις πολύτιμες υπηρεσίες φροντίδας που προσφέρουν. «Η διαδικασία λειτουργεί υποδειγματικά και θα πρέπει πάνω από όλα να ευχαριστήσουμε τους υγειονομικούς μας οι οποίοι με χαμόγελο υποδέχονται όλους τους συμπολίτες μας που θέλουν να εμβολιαστούν», σημείωσε ο πρωθυπουργός. «Εύχομαι και οι υπόλοιποι να έχουν την ευκαιρία άμεσα να κάνουν το εμβόλιο για να μπορέσουμε να έχουμε μία ασπίδα προστασίας όλοι και να μπορέσουμε να συνεχίσουμε τη ζωή μας κανονικά», είπε απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό μία κυρία που ανήκει στην ομάδα νοσημάτων πολύ υψηλού κινδύνου και που προσήλθε για να πραγματοποιήσει το εμβόλιο.

«Είδαμε εμβολιασμένους συμπολίτες μας, κυρίως τους μεγαλύτερους, γιατί από αυτούς έχουμε ξεκινήσει, να φεύγουν από το εμβολιαστικό με το χαμόγελο στα χείλη. Παρότι δεν μπορούμε να τους δούμε, το βλέπουμε στα μάτια τους. Αισθάνονται ασφαλείς και ελεύθεροι πάλι», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συζήτησή του με το υγειονομικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας.