ΠΟΛΙΤΙΚΗ
14/09/2020 15:42 EEST

Μητσοτάκης σε μαθητές για τη χρήση μάσκας: «Φέτος θα μάθουμε για το πώς θα είμαστε όλοι υπεύθυνοι πολίτες»

O πρωθυπουργός παρέστη στην τελετή αγιασμού σε Δημοτικό Σχολείων και συνομίλησε με μαθητές και δασκάλους.

EUROKINISSI/POOL INTIME/ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΖΑΜΑΡΟΣ
.

Το μήνυμα ότι πρέπει όλοι να φορούν τη μάσκα ώστε να προστατευθούν από τη μετάδοση του κορονοϊού επιχείρησε να περάσει στους μαθητές του 7ου Δημοτικού Σχολείου Αγίων Αναργύρων ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Συνοδευόμενος από την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, ο πρωθυπουργός παράλληλα με τις ευχές που έδωσε για τη νέα σχολική χρονιά, αναφέρθηκε στις νέες συνθήκες που θα επικρατήσουν στις σχολικές αίθουσες, ειδικά με τη χρήση της μάσκας.

«Φέτος θα πρέπει να κάνουμε όλοι μια παραπάνω προσπάθεια να κρατήσουμε τους εαυτούς μας υγιείς, να φροντίσουμε τους γονείς μας, τους παππούδες και τις γιαγιάδες μας. Ξέρω ότι δεν είναι πολύ εύκολο να περνάτε όλη σας την ημέρα φορώντας μια μάσκα. Θαυμάζω, όμως, το γεγονός ότι όλες και όλοι δείχνετε αυτή τη συνέπεια και θα κάνετε, τελικά, αυτό το οποίο είναι σωστό», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος στους μικρούς μαθητές και τους προέτρεψε να ακούνε τους ειδικούς και τους δασκάλους τους. «Φέτος, εκτός από γράμματα, θα μάθουμε και κάτι παραπάνω για το πως θα είμαστε όλοι υπεύθυνοι πολίτες. Θα φροντίσουμε τους εαυτούς μας, θα φροντίσουμε την υγεία μας, θα ακούμε πάντα τους ειδικούς, θα ακούμε πάντα τους δασκάλους μας και όλα θα πάνε καλά», ήταν η παραίνεση του Πρωθυπουργού προς τα παιδιά, ενώ τα προέτρεψε να κρατούν τις προβλεπόμενες αποστάσεις και να τηρούν τα μέτρα ατομικής προστασίας με συχνό πλύσιμο των χεριών, όπως και να αποφεύγουν τις πολλές αγκαλιές.

Μετά την επίσκεψη του σε τάξεις του σχολείου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνομίλησε με εκπαιδευτικούς τονίζοντας την σημασία να μην υπάρξει ένα δεύτερο κύμα κορονοϊού που θα προέρχεται από τα σχολεία. Όπως είπε μάσκες και παγούρια για μαθητές εστάλησαν παντού και εκτίμησε ότι είναι πλέον λίγες οι περιπτώσεις για την άρνηση της χρησιμοποίησης μάσκας. «Πιστεύω ότι με καλή διάθεση θα τους πείσουμε και αυτούς ότι αυτό είναι το σωστό και το απαραίτητο. Διότι, φαίνεται λίγο παράξενο να θέλουμε να ακούμε τις συμβουλές των γιατρών μόνο επιλεκτικά», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.