ΠΟΛΙΤΙΚΗ
10/05/2019 20:44 EEST | Updated 10/05/2019 21:43 EEST

Μητσοτάκης: Οι ευρωεκλογές ψήφος αποδοκιμασίας στη χειρότερη κυβέρνηση από τη μεταπολίτευση και μετά

«Τσίπρας ίσον Πολάκης και Πολάκης ίσον Τσίπρας»

Eurokinissi

«Όταν έχεις κάνει καριέρα ενοχοποιώντας τους πολιτικούς σου αντιπάλους για σχέσεις με την ελίτ και αποκαλύπτεται ότι κάνεις στα κρυφά διακοπές σε πανάκριβο κότερο, πρέπει να είσαι έτοιμος να υποστείς τις συνέπειες. Ειδικά όταν υπάρχουν βάσιμες υπόνοιες συναλλαγής» δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του το βράδυ της Παρασκευής στη Βουλή, στη συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης.

«Τη μάχη κατά των ανισοτήτων δεν την χαρίζουμε στην Αριστερά. Κάποια στιγμή όμως η οικονομία πρέπει να δημιουργήσει και πλούτο. Εσείς το μόνο που έχετε κάνει μέχρι σήμερα, είναι να ανακυκλώνετε μιζέρια» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης. 

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναγνώρισε πως «η συζήτηση την περασμένη Τετάρτη στη Βουλή εκτραχύνθηκε».

«Όλοι με ξέρουν - και όλοι ξέρουν ότι αυτό δεν είναι ούτε το ύφος ούτε το ήθος μου. Κάνει λάθος, όμως, ο κ. Τσίπρας να νομίζει ότι η ευγένεια με την οποία επιλέγω να πολιτεύομαι είναι έκφραση αδυναμίας...Δεν θα δεχθώ καμία άλλη χυδαία αναφορά στην οικογένειά μου» προειδοποίησε ο κ. Μητσοτάκης.

«Θα απαντάω - γιατί η κοινή γνώμη οφείλει να έχει ακριβή αντίληψη για το ποιόν των προσώπων που συμμετέχουν στη δημόσια ζωή. Καλό θα είναι ο κ.Τσίπρας να είναι πιο προσεκτικός - ή μάλλον να έχει πολιτική και προσωπική συνείδηση - όταν έχει την έμπνευση να απαντά με στίχους».

«Στην πίεση φαίνεται ο αληθινός χαρακτήρας των πρωταγωνιστών, είπε ο πρόεδρος της ΝΔ και τόνισε πως ο κ. Τσίπρας έβγαλε τον Πολάκη από μέσα του. «Κύριε Τσίπρα όταν μιλάτε στον ενικό σε αυτή την αίθουσα, θίγετε το αξίωμά σας. Χειρότερο από τους χαρακτηρισμούς καφενείου, ήταν το να αποκαλέσετε περιφερόμενη γλάστρα τον Στ.Κυμπουρόπουλο» ανέφερε.

«Τσίπρας ίσον Πολάκης και Πολάκης ίσον Τσίπρας. ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει Τσίπρας, συνεπώς και ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει Πολάκης» είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε «θα μπορούσε από την αρχή να ζητήσει από τον υπουργό του να ανασκευάσει, όταν επιτέθηκε άνανδρα σε έναν ήρωα της ζωής. Να τον ανακαλέσει στην τάξη γιατί μείωσε έναν άξιο επιστήμονα με αναπηρία. Ή ακόμη και να τον αποπέμψει.Αν το είχε κάνει, τίποτε από αυτά που έγιναν την τελευταία εβδομάδα δεν θα είχαν συμβεί».

Όπως δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης, οι ευρωεκλογές θα είναι ψήφος αποδοκιμασίας στη χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος από τη μεταπολίτευση και μετά. 

«Από εσάς έχω ακούσει μόνο τη συνταγή των φόρων και της αφαίμαξης, ώστε κάποια στιγμή να δίνετε ένα επίδομα. Γιατί αυτό που θα δώσετε δεν είναι 13η σύνταξη. Πάλι ψέματα λέτε. Ένα προεκλογικό επίδομα είναι, που δίνετε χωρίς ντροπή λίγο πριν τις εκλογές, μήπως αποφύγετε τη συντριβή» είπε, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό. 

(με επιπλέον πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ) 

Sponsored Post